Миролюба Бенатова: Задържането на Борисов за 24 часа е рутинна практика, но реването беше като от Северна Корея

6
Борисов не е премиер. Защитниците му обяснимо го наричат така. Но защо никой от репортерите не репликира. Че вече е бивш?
Борисов не е премиер. Защитниците му обяснимо го наричат така. Но защо никой от репортерите не репликира. Че вече е бивш? Снимка: Булфото

Журналистката Миролюба Бенатова направи първи коментар за ареста на Борисов в личния си фейсбук профил

Ето какво написа:

Годината е 2005а. В сутрешните новини водещите изчитат съобщение, че Баретата, Таки и други, са арестувани в СДВР. Информацията ме изненадва, защото не е моя. След минути разбирам, че има и други изненадани.

Баретата е пристигнал в телевизията. Представил се на охраната и казал, че не е задържан. От пропуска ми се обаждат и след малко сме на живо по бтв. Баретата разказва, че не е арестуван. В реално време информацията от МВР е опровергана. Допълнително става дума и дали Баретата е наистина наркобос, като какъвто е описан в доклад на Центъра за изследване на демокрацията. Баретата дава своя отговор. Опровержението се превръща в пълнокръвно интервю с човек, който никога не се беше показвал в медия.

Тогава Борисов е главен секретар, а Петканов - вътрешен министър. По-късно, на брифинг в СДВР, при зададен от мен въпрос, защо МВР обявява, че тези хора са арестувани, без това да е вярно, Борисов си тръгна обиден.

Вчера, въпреки че очевидно Борисов беше задържан за 24 часа, което е рутинна практика, по телевизията течеше оплакване като от Северна Корея. Дълго, некомпетентно, манипулативно, лъжливо. Без контекст. Без фактологията от подадените сигнали. Напълно превземане на ефирите от говорители на задържаните. Безкритично.

Да преспиш една нощ в районното, да ти вземат отпечатъци и да нямаш достъп до телефона си, не е най-страшното нещо на този свят.

И между другото, Борисов не е премиер. Защитниците му обяснимо го наричат така. Но защо никой от репортерите не репликира. Че вече е бивш.

****

Истинският арест на Баретата се случи години по-късно, а делото срещу него - още по - късно. Министър на вътрешните работи беше Румен Петков, а съветник в ДАНС - Алексей Петров. Да видим сега как ще се развият събитията с тази акция."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Бенатова
    Скъпа Бенатова, едва ли е било реване като от Северна Корея, но твоите вопли са като от там. Отдавна обикновените хора са наясно чии интереси защитаваш, и от къде си на хранилка. Само се чудя, отворили шампанско снощи???????
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари