Володимир Зеленски: Боевете за Соледар продължават

0
Руската армия и "Вагнер" обявиха, че са завзели града
Руската армия и "Вагнер" обявиха, че са завзели града Снимка: БГНЕС / ЕПА

Руската армия и "Вагнер" обявиха, че са завзели града

Въпреки твърденията на Русия, че руските войски са овладели Соледар, президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че битката за града продължава, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

„Тежката борба за Донецк продължава”, каза Зеленски в ежедневното си видеообръщение в петък вечер. „Битката за Бахмут и Соледар, за Кремнина, за други градове и села в източната част на нашата страна продължава”, допълва той.

Зеленски изрази лична благодарност към украинските военни части, които защитават Соледар и Бахмут от руските атаки. „Голяма благодарност към бойците от частта „Кракен” за решителните действия за унищожаване на врага в района на Соледар, заяви украинският президент.

Що се отнася до Бахмут той спомена и приноса на Международния легион, военна част, съставена от чуждестранни бойци.

Както руската армия, така и известната руска наемническа част „Вагнер”, която действа в района на Соледар, обявиха, че са завзели града.

Първоначално „Вагнер” обяви, че е овладял Соледар, след което руското министерство на отбраната първоначално опроверга това съобщение, но по-късно отстъпи и приписа победата на наемническите сили.

Те вече се разправят помежду си на кого е заслугата за едно тактическо напредване”, коментира Зеленски и определи това като „ясен сигнал за провал”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари