Руските войски превзеха Соледар

2
В центъра на украинския град се водят сражения с обкръжени бойци
В центъра на украинския град се водят сражения с обкръжени бойци Снимка: ЕПА / БГНЕС

В центъра на украинския град се водят сражения с обкръжени бойци

Украинският президент Володимир Зеленски отне гражданството на четирима души, които обвини в измяна в полза на Русия. Междувременно стана ясно, че град Соледар, за който се водеха ожесточени боеве, вече е под руски контрол.

Цялата територия на Соледар е взета под контрол от на бойците „Вагнер", съобщи в „Телеграм“ ръководителят на руската военна групировка Егений Пригожин, цитиран от БНР. Той уточни, че в центъра на града се водят сражения с обкръжени бойци и по-късно ще бъде съобщен броят на пленените украински военни.

Снощи руските сили са бомбардирали Харков, няколко часа след посещението там на германския външен министър Аналена Бербок, съобщи областният управител.

В Киев президентът Володимир Зеленски отправи призив към съюзниците за още оръжия. Той обяви, че е отнел украинското гражданство на бизнесмена Виктор Медведчук, приближен до руския президент Владимир Путин, когото заедно с други трима обвини в държавна измяна в полза на Русия.

68-годишният Медведчук, който над 20 години защитаваше интересите на Путин в Украйна, беше предаден на Русия по време на размяна на пленници миналата година, след като прекара над пет месеца в украински арест. Медведчук е обект и на американски и британски санкции.

От Пентагона заявиха, че от следващата седмица украински военни ще бъдат обучавани във военна база в щата Оклахома как боравят със системите за противовъздушна отбрана "Пейтриът".

В края на миналата година от Вашингтон информираха, че ще доставят системите, за които Киев настоява от дълго време.

Руският омбудсман Татяна Москалкова съобщи в „Телеграм“, че се е срещнала с украинския си колега Дмитро Лубинец и двамата са обсъдили въпроса за предоставяне на хуманитарна помощ на гражданите на двете страни". Преди разговора в Турция Лубинец намекна за нова размяна на пленници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    13
    иванчо от острица
    lВчера видях руснаци с насинени дупета реват в окопите и се молят американците да доидат да ги спасят гЛАДНИ НЯМАТ СНАРЯДИ ПАТРОНИ вЪОБЩЕ УЖАС Героям слава
  • -1
    12
    Bonkerz
    Сигурно са се изтеглили от сума ти региони щото им е било много добре на тераруските? А не защото украинците им спукаха гъзовете от бой, отрязоха им линииите за снабдяване, думнаха бронираната техника, оставиха ги без снаряди, без храна и вода, без хора и т.н. Не са се изтеглили, а бяха наритани по кафевите задници...
  • 3
    11
    иван от село
    Не разбрах кога си тръгват руснаците и с кой влак
  • 4
    10
    песимист
    След като на украинците всичко им е на ред ,защо мобилизират и част от 16-годишните в 9-тата си подред мобилизация??? По съвсем официални данни от американски и британски експерти те са загубили вече почти 1 милион бойци убити и ранени , а се радват на руските загуби,които са в пъти по-малко...
  • 2
    9
    хахахаха
    Еееее, нямате угодия вие рушлямотерористите. Нали според вашите думи сами са се изнесли от окупираните градове (само 1 коментар надолу)? Те сами се изнесли от градовете, ама нямало да се изнесат от Украйна :D Къде ще останат? По селата ли? хахахаха Вие сами се гаврите със себе си бе.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари