Володимир Зеленски: Боевете в Соледар продължават, но удържаме фронта

0
Руската наемническата групировка "Вагнер" твърди, че е завладяла малкия град в Източна Украйна
Руската наемническата групировка "Вагнер" твърди, че е завладяла малкия град в Източна Украйна Снимка: Фейсбук

Генералният щаб на украинските въоръжени сили: Руската армия понася големи загуби в опити да прекъсне логистичните вериги на украинските войски към стратегическия град Бахмут

Украинският президент Володимир Зеленски каза днес в ежедневното си видеообръщение, че продължават боевете в Соледар, малък град в Източна Украйна, който руската наемническата групировка "Вагнер" твърди, че е завладяла, и че украинските сили все още удържат фронта в района, предаде Франс прес.

"Терористичната държава и нейните пропагандисти се опитват да претендират, че "са постигнали някакви успехи при Соледар", каза Зеленски и добави, че "въпреки това боевете продължават".

"Правим всичко, без да спираме дори за един ден, за да укрепим украинската отбрана в източната Донецка област", каза Зеленски и отбеляза, че украинските сили "удържат фронта" по Донецкото направление.

В изявление във Фейсбук генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи, че руската армия понася големи загуби в опит да превземе Соледар и да прекъсне логистичните вериги на украинските войски към стратегическия град Бахмут. Последният е ключова цел на руската офанзива, тъй като превземането му ще отвори пътя на Москва за овладяването на цялата Донецка област, посочва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    русофил до смърт
    К'о лъжеш ве, помияр ? Ядете бой по всички направления, затова скимтиш за танкове и още въоръжение. Россия, бей блядских хохлов.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари