Володимир Зеленски: Доставките на боеприпаси трябва да достигнат по-бързо до фронта

0
Според доклади от фронта украинските войски страдат от недостиг на боеприпаси
Според доклади от фронта украинските войски страдат от недостиг на боеприпаси Снимка: Володимир Зеленський / Facebook

Според доклади от фронта украинските войски страдат от недостиг на боеприпаси

Украйна трябва да ускори логистиката си и да снабдява по-бързо бойците си с боеприпаси и безпилотни летателни апарати, заяви украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение във вторник, предаде ДПА.

Зеленски е разговарял с висшите военни ръководители и със съответните министерства относно снабдяването на частите с боеприпаси и безпилотни летателни апарати.

"Най-важното е, че всеки аспект на логистиката трябва да бъде ускорен", каза Зеленски, цитиран от БТА.

Според доклади от фронта украинските войски страдат от недостиг на боеприпаси.

С оглед на честите руски въздушни удари има и опасения, че боеприпасите на противовъздушната отбрана са на изчерпване.

Помощта от САЩ - важен поддръжник на Украйна, е блокирана заради вътрешнополитически спор в Конгреса относно имиграцията, напомня ДПА.

Зеленски изрази увереност, че въпреки тези проблеми войските могат да бъдат снабдени с необходимото.

"Обсъдихме и пускането на нови производствени линии за оръжия и боеприпаси в Украйна - в нашите предприятия и съвместно с партньори", каза той.

Зеленски съобщи и за телефонните разговори с румънския президент Клаус Йоханис, полския държавен глава Анджей Дуда и белгийския премиер Александър де Кро. Румъния помага на Украйна да обучава пилоти на американски изтребители F-16, припомня ДПА.

Според Зеленски, цитиран от Ройтерс, има „ясни сигнали“ за забавяне на руската отбранителна индустрия. Президентът на Украйна не подкрепи изявлението си с конкретни доказателства, а според руски официални представители местната отбранителна промишленост е ускорила производството на военно оборудване, отбелязва Ройтерс.

Днес Съветът НАТО-Украйна ще заседава в Брюксел, за да обсъди неотдавнашното нарастване на руските нападения срещу Украйна, при които загинаха десетки хора, информира още ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    Соколов
    Наистина, май натам отиват нещата, източна Европа да я направят едно огромно гето за "мигранти", разбирай нашественици... Теория на конспирацията, ще каже някой, ама през последните години, тия теории, нещо много взеха така рязко да се превръщат в самата реалност.
  • 0
    2
    Sтанко
    Още ли вярвате, че ще победите, бре урки недолюбени?
  • 12
    1
    Хм,
    Тоя наистина ще успее да изтреби цялото украинско мъжко население до крак. Дали не се гласят в етнически прочистената територия на Украйна да се заселят богати чифути от Израел, които не искат да имат за съседи араби от Палестина?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари