Volkswagen фалира?

0
Компанията  се бори с редица проблеми
Компанията се бори с редица проблеми

През уикенда Американската агенция за защита на околната среда разкри злоупотреби в софтуера на дизеловите автомобили наVolkswagen, което доведе до сериозен скандал и заплаха за налагането на колосална глоба на автомобилния концерн, пише Economic.

Изпълнителният директор на групата Мартин Винтеркорн поднесе своите „дълбоки извинения” към потребителите и обществеността и изрази съжаление за изгубеното доверие.

Всичко това повлия негативно на акциите на компанията, които се срнаха до 6-годишно дъно. В началото на търговията във Франкфурт те отбелязаха спад с 13,23 на сто до под 140 евро за брой.

Германският автомобилен концерн се бори със сериозни проблеми като спадащите продажби в Китай и усилията да се възвърне рентабилността и потребителския интерес към самите модели на марката Volkswagen.

„Това бедствие е отвъд всичките ни очаквания”, заяви ръководителят на Центъра за автомобилни изследвания в университета в Дуисбург-Есен Фердинанд Дуденхофер.  

Тенденциите на европейските борси са доста противоречиви в днешната сесия.  

Вероятно повлиян от скандала с Volkswagen, германският DAX загуби 0,80 на сто до 9837,13 пункта. В последствие минимизира загубите си до 0,2%.

В Париж местният водещ индекс САС 40 се сви с 0,21 на сто до 4526,28 пункта при колеблива търговия след решението на Фед да запази непроменен основния лихвен процент и след победата на радикалната левица на вчерашните избори в Гърция. В петък САС 40 закри сесията с със спад от 2,56 на сто.

В същото време английският FTSE-100 се повиши с 0,4 на сто, а EuroStoxx 50 скочи с 0,46%.

Акциите на английския застраховател RSA отбелязаха спад с над 20%, след като плануваното сливане с Zurich Insurance Group пропадна.   

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари