ВМРО: Натискат ни да узаконим третия пол

0
Истанбулската конвенция срещу домашното насилие е скандална и има за цел да озакони еднополовите бракове
Истанбулската конвенция срещу домашното насилие е скандална и има за цел да озакони еднополовите бракове Видео: BiTelevision

Истанбулската конвенция срещу домашното насилие е скандална и има за цел да озакони еднополовите бракове.

Такава е интерпретацията на ВМРО в официална позиция срещу ратификацията на световната конвенция. Според партията на Каракачанов тя има за цел да премахне всяка „традиция, основаваща се на стереотипни роли на половете“.

Двойственият възглед за човечеството (мъжко-женско), в т.ч. и брака може да бъде окачествен като „традиция, основана на стереотипни роли на половете“ в учебни програми. Всички тези двусмислени и спорни трактовки ще бъдат тълкувани именно от механизъм за мониторинг, който би могъл да подкопае националната компетентност и да отвори врата за атака към българската Конституция специално в частта за брака и семейството. Активистът за граждански права Виктор Лилов коментира позицията на ВМРО.

„Да ви кажа първото нещо, което ми направи впечатление е изключително високата некомпетентност на текста. Трябва да подчертаем,че става въпрос за международна конвенция за защита на жените от насилие. В конвенцията не се говори нито за трети пол, нито за еднополови бракове, нито за травестити, нито за хомосексуални хора. Това са интерпретации на хора, които са в състояние всеки текст да го прочетат по един негативен и неадекватен начин“, каза Лилов.

Източник: bitelevision.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари