Цачева: Няма да се въвежда трети пол

0
Българската конституция не позволява
Българската конституция не позволява Снимка: БГНЕС

Искам ясно да поясня - няма да се сменя българската конституция, няма да се въвежда трети пол, няма да се въвежда в учебната програма пояснение за хора, които имат различно усещане за себе си извън жена и мъж, няма да се признават чуждестранни еднополови бракове, защото българската конституция не позволява.

Това заяви в предаването „Тази неделя“ на Бтв министърът на правосъдието Цецка Цачева.

Тя обяви, че Министерството на външните работи е изготвило меморандум, който да обясни понятията, въведени в Истанбулската конвенция. Този документ е готов и е раздаден на всички депутати.

Тези пояснителни бележки са 75 страници и обясняват какво съдържание се влага във всички понятия, обясни Цецка Цачева.

Тя съобщи още, че във вторник в 11 ч в аулата на Софийския университет ще има широко публично обществено обсъждане на Истанбулската конвенция, където министърката се надява да бъдат разсеяни всички съмнения.

Цачева обяви, че Министерството на правосъдието е в процедура на подписване на дългоочаквания договор за въвеждане на електронните гривни за обвиняеми и осъдени. Приключи обществената поръчка, имаше обжалване, което бе отхвърлено. Съвсем скоро тези електронни гривни ще бъдат налични, заяви Цецка Цачева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари