Владислава Гарвалова: Няма никаква реакция от МОСВ

2
Спрете геноцида над град Русе, обърна се Гарвалова към премиера Денков
Спрете геноцида над град Русе, обърна се Гарвалова към премиера Денков Снимка: БНТ

Спрете геноцида над град Русе, обърна се Гарвалова към премиера Денков

Премиерът академик Николай Денков пое ангажимент да се реши проблемът със замърсяването на въздуха в Русе. Той бе посрещнат днес от група граждани, които протестират за чист въздух, по време на церемонията по първа копка на изграждането на магистралата Русе - Велико Търново.

"Няма никаква реакция от Министерството на околната среда и водите. Това е недопустимо в правова държава децата ни да дишат този въздух. Направихме протести и ви молим да ни обърнете внимание. Спрете геноцида над град Русе", каза пред премиера Денков Владислава Гарвалова от протестиращите, цитирана от БТА.

Николай Денков заяви, че е говорил с министъра на околната среда и водите Юлиян Попов, като обясни, че в най-скоро време Попов лично ще дойде в Русе да се запознае на място.

По думите му заместник-министърът на околната среда и водите няколко пъти вече е бил в крайдунавския град.

Премиерът обяви, че се подготвя нова наредба, каквато няма досега в българското законодателство.

"Тя е свързана с такъв тип замърсявания, които не подлежат директно на санкция. Защото, когато мирише, то може да мирише и от нещо, което не е опасно, което не е във високи концентрации. Част от проблема е, че в момента няма разпоредби, които да могат да се използват в такива конкретни случаи. Отново поемам ангажимент да работим заедно с местните власти, за да може да разрешим проблема по някакъв удовлетворителен за хората начин. Но няма лесно решение в момента", каза Денков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    9
    ДЯДО ИВАН
    Да идват от ПСИХОТО и да ги прибират директно от шосето! ПИШМАН ЕКОЛОЗИ, ДЕТО ВЕЧЕ ВСИЧКО ИМ МИРИШЕ , ДАЖЕ И НА СЪСЕДА КУХНЯТА 9-10 ЧОВЕКА СЕ МИСЛЯТ ЗА ФАКТОРИ В ГРАДА, АЛОУ МАРГИНАЛИТЕ А ИЗЧЕЗВАЙТЕ
  • 0
    8
    НИ НО ВААААА
    Няма страшно. Пенчо ще Ви оправи всички, всичко и навсякъде. Много е способен Червен Пенчо. Пенчо-преЦЕДЕНТ. Рапорт даден. УрррАААААААААА
  • 12
    7
    До 6
    Абсолютно си прав, но няма да те разберат, натряскали са ти минуси, както и на коментатора от 3. Но пък плюсове на дъртака 1 с жалбата по общински народни съвети. И да, явно ги гони носталгия по родното село, обаче си стоят в панелките и бръмчат с таралясници по един за всеки член на семейството.
  • 11
    6
    Малоумие е
    да искате чист планински въздух в един град който е индустриализиран и е в съседство с друг град, отвъд реката, който е също тежко индустриализиран. Във всеки голям град като Русе съществува замърсяване на въздух от различно естество. Има два начина за справяне с проблема, единият е да се изселиш в някое село и да пътуваш всеки ден до Русе, или да свикваш с мръсния въздух. Голям град -мръсен въздух. Ако се бориш за чист въздух в голям град означава, че си малоумен, защото за да се постигне чистия въздух е нужно да се прекратят доста производства, а това няма как да стане. Не мръсния въздух гони русенци, а липсата за възможност за реализация в тоя град. Ако въздухът стане чист като се затворят производствата, кой ще стои тук само на чист въздух без да има някаква работа?! Кой бе т-пунгери прости?!
  • -3
    5
    До 3
    Личи си че си легнал на стари партиини билети и дкмс членски книжки...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари