Русенци подготвят екопротест при първата копка на магистралата

3
Екоактивистите планират да образуват автоколона
Екоактивистите планират да образуват автоколона Снимка: Facebook

Екоактивистите планират да образуват автоколона

Недоволни от реакцията на държавните органи по отношение чистотата на въздуха над града русенци подготвят протест пред премиера акад. Николай Денков, става ясно от публикации в социалните мрежи, предава TVN.

Протестната акция ще се проведе на планираната за днес първа копка на автомагистралата Русе - В. Търново, което ще се проведе на около 1,5 км след ж. п. прелеза на Гара Бяла, по пътя от Бяла към Ценово. Освен премиера, на тържеството ще присъстват още министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков, зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова, областните управители на Русе и Велико Търново - Данаил Ковачев и Ивайло Здравков, народни представители, кметове от региона, представители на строителя и надзора.

Екоактивистите планират да образуват автоколона, която да се придвижи до мястото на първата копка и там да разпънат протестни плакати, чрез които да изразят недоволството си от бездействието на екоминистерството и свързаните с него институции по въпроса за замърсяването на въздуха над Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    нунчо
    Зареди Малнижерата и докато реже лентата го пуцай
  • 10
    1
    Овчерина пита..
    Нунев там ли ще е като представител на Беленска кааза....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари