Владимир Путин: Свалянето на руския самолет е удар в гърба

0
Руският президент Владимир Путин заяви, че свалянето на руския самолет е удар в гърба на руско-турските отношения
Руският президент Владимир Путин заяви, че свалянето на руския самолет е удар в гърба на руско-турските отношения

Руският президент Владимир Путин заяви, че свалянето на руския самолет е удар в гърба на руско-турските отношения. Изявлението му стана по време на среща с йорданския крал Абдула II в Сочи, предаде RT. В своето изявление преди минути президентът заяви, че изтребителят е свален от ракета "въздух-въздух". 

По думите на руския президент самолетът е свален от турските ВВС с помощта на изтребител F-16. Путин отбеляза, че руският самолет се е намирал на 1 километър от турската граница над територията на Сирия и не е пресичал държавната граница на Турция, предаде БЛИЦ.

"Вместо незабавно Турция да се обърне към нас, тя се е обърнала към партньорите си от НАТО, за да обсъжда въпроса с инцидента, все едно ние сме свалили турски самолет, а не те наш", коментира още Путин.

Президентът на Русия смята, че инцидентът ще има сериозни последици за руско-турските отношения. Това може да е признак, че Турция се опитва да постави НАТО в служба на забранената в Русия терористична организация "Ислямска държава", отбеляза държавният глава. 

 Ние, разбира се, ще анализираме внимателно всичко, което се е случило, допълва той.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари