Владимир Путин: Исках да се присъединим към НАТО, но получих отказ

40
Опитваме да прекратим войната в Украйна, заяви руският президент
Опитваме да прекратим войната в Украйна, заяви руският президент Снимка: © РИА Новости / Алексей Бабушкин

Опитваме да прекратим войната в Украйна, заяви руският президент

Направих предложение за присъединяване на Русия към НАТО, но получих отказ.

Това заяви Владимир Путин на пленарната сесия на 20-ата годишна среща на Международния дискусионен клуб "Валдай".

В него участват 140 експерти, политици, дипломати и икономисти от 42 държави от Африка, Евразия, Северна и Южна Америка, информира БГНЕС.

Путин настоя, че мисията на страната му е да "изгради нов свят", като разкритикува западната "хегемония" и постави нападението си срещу Украйна в тази перспектива, а не като "териториален конфликт".

"По същество сме изправени пред задачата да изградим нов свят", заяви Путин.

Той също така отрече започването на войната в Украйна.

"Неведнъж съм казвал, че ние не сме започнали така наречената война в Украйна. Напротив, ние се опитваме да я прекратим. Не ние бяхме тези, които организираха политическия преврат в Киев през 2014 година. Държавният преврат беше кървав, противоконституционен", заяви руският президент.

По време на речта на Путин в Севастопол беше обявена въздушна тревога, съобщи губернаторът Михаил Развожаев в Телеграм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    8
    Alèx
    То православните БРАТЯ на Украинците у НАС джамий строят илиДА!
  • -16
    7
    Фенката на Путлерчо
    Идеална статия с фалшиви "новини" за събиране на нискочелите рушлямски тролчета! Уж Путлерчо искал в НАТО, ама не искал нашата братска Украйна да е в НАТО и за това я нападна и окупира вероломно? В същото време си отвори нова 1340 километрова граница с НАТО след приемането на Финландия в алианса, но не смее да я нападне? Що за малоумия?
  • -11
    6
    Майтапчия
    Не бе, майтапът е Путлер и православие. Две невъзможни величини. За Путлер църквата е средство за оказване на шпионаж. И като антихрист не изповядва никакви християнски ценности.
  • 17
    5
    До коментар №2
    А защо Путин не иска да има "граница с членове на НАТО"? И това НЕ "са пълни пропагандни лъжи за наивници!". Путин говори за кандидатурата, която той е отправил. Поинтересувай се, може и да греша, но до колкото знам първата кандидатура е на Сталин, след което през 1954 г. кандидатства СССР, кандидатства по времето на Хрушчов. След като става ясно че НАТО е анти Руска / СССР организация, през следващата (1955 г.) създават Варшавският договор. Провери информацията, може и да греша.
  • 13
    4
    Това
    е някакъв майтап,нали?Русия в НАТО.Че НАТО е създаден за унищожението(опит за такова)на Русия,Православието и въобще всичко човешко !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари