Владимир Путин празнува рожден ден

1
Държавният глава на Руската федерация става на 71 години
Държавният глава на Руската федерация става на 71 години Снимка: Михаил Метцель / ТАСС

Държавният глава на Руската федерация става на 71 години

Руският президент Владимир Путин празнува рожден ден. Държавният глава на Руската федерация става на 71 години. Тази година празникът, който Путин празнува за 20-ти път на най-високата си държавна длъжност, се падна в почивен ден, но за Путин ще бъде работен, пише ТАСС, цитирана от Фокус.

Руският президент, заедно с ръководителите на Казахстан и Узбекистан Касим- Жомарт Токаев и Шавкат Мирзийоев ще участват в тържествена церемония по случай началото на доставките на руски газ за Узбекистан през Казахстан.

Както е подчертал самият Владимир Путин по-рано, такива доставки започват "за първи път в цялата история на съществуването на тези транспортни системи; газ с руско производство и руски произход никога не е изпращан от Русия в Централна Азия".

За празника

Самият празник Владимир Путин обикновено провежда в тесен кръг. Според руския президента това е най-добрият начин да започне "личната" година за всеки човек, "независимо от служебното му положение". Путин се старае да избягва ненужното внимание към тази тема. "Рожденият ми ден е, не е национален празник. Струва ми се, че преувеличаването на значението на това събитие е нескромно", е заявил според руската агенция.

Въпреки това Путин обикновено започва да получава поздравителни телеграми и обаждания още от сутринта. Понякога само през първата половина на деня той има повече от дузина международни разговори, в които освен поздравления има място и за актуални работни въпроси. На този ден лидерите на страни, с които Русия поддържа топли отношения, могат лично да дойдат при президента на Руската федерация. И така, миналата година на 7 октомври в малката родина на руския лидер, Санкт Петербург, се проведе неофициална среща на върха на Общността на независимите държави (ОНД).

Най-често по време на президентството си (през 2000-2008 г. и от 2012 г.), както и когато е министър-председател (през 1999 г. и 2008-2012 г.), Путин празнува рождения си ден у дома, обикновено в Москва или Санкт Петербург. Имало е редки изключения: например Путин отпразнува 50-ия си рожден ден в Кишинев, където на този ден се проведе срещата на върха на ОНД през 2002 г., а руският президент навърши 61 години по време на срещата на върха на АТИС в Бали през 2013 г.

През 2014 г. Путин си взе почивен ден на рождения си ден за първи път през целия си мандат като президент, подчертава ТАСС. И той се е оттеглил в тайгата. Както е съобщил тогава прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков, Путин е бил "на 300-400 км от най-близкото населено място“, така че условията не са "стационарни“. След това руският лидер неведнъж избира Сибир като място за кратка почивка.

През 2015 г. Путин, който се интересува от хокея няколко години по-рано, отпразнува 63-ия си рожден ден на леда, като участва в мач.

Възрастов паритет

По стандартите на световната сцена възрастта на Путин е "златната среда“ за един политик. Например американският президент Джо Байдън ще отпразнува своя 81-ви рожден ден през ноември. Има лидери на държави, по-възрастни от това.

В ОНД държавните глави са близки или почти еднакви не само по ключови възгледи, но и по възраст. Президентът на Таджикистан Емомали Рахмон изпревари Путин с два дни, празнувайки своя 71-ви рожден ден на 5 октомври. Токаев ще навърши същата възраст следващия май.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Салабашева
    Жив и здрав, Владо! Желая ти луди запивки с много усмивки, здраве в изобилие и щастие до безсилие! Честит рожден ден!
  • 0
    6
    рамзан
    тоя по-гримиран и от елза парини
  • 1
    5
    Пожелавам му
    Да е жив и здрав и Господ да му даде много сили да се справи с тая нацистка паплач, усрайна!
  • -4
    4
    Песков
    Вова отпразнувал вечерта в компанията на две снажни издържливи момчета бивши затворници на скоро реабилитирани. Кремъл е в затаено очакване на радостната вест "вожда е бременен с наследник".
  • -1
    3
    Копейкин
    Нека му е последния рожден ден
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари