Владимир Путин вече не лети със самолет

2
При пътуванията си руският президент използва специален брониран влак
При пътуванията си руският президент използва специален брониран влак Снимка: Getty Images

При пътуванията си руският президент използва специален брониран влак

Владимир Путин е спрял да лети със самолет и вече използва специален брониран влак за пътуванията си, разкрива изданието “Проект”, цитирано от 24 ЧАСА. Промяната станала след началото на войната в Украйна.

Според информацията през 2019 г. са били изградени секретна гара с хеликоптерна площадка и няколко жп линии на територията на Валдайския национален парк, близо до президентската резиденция в района. Строго охраняваните спирки са непосредствено до нови магистрали, предназначени са за малък брой коли, скрити са зад високи огради и на всеки 10 м има поставени камери за наблюдение.

Според “Проект” съображения за сигурност карат президента да предпочита все повече придвижването с влак - особено до любимата му резиденция във Валдай. За разлика от въздушния трафик влаковете са по-трудни за проследяване. Освен това две от резиденциите на Путин се намират на брега на Черно море, където полетите са ограничени заради войната.

Бронираният влак вместо четири оси има шест и не разполага с един, а с няколко локомотива. На покрива му е поставено и специално оборудване.

Влакът на Путин, отговарящ на описанието, принадлежи на Grand Service Express, собственост на офшорна компания, свързана с Юрий Ковалчук - сътрудник на руския президент, и бизнесмена Михаил Рабинович. Стопанинът на Кремъл е сниман на борда на бронирания влак само веднъж през 2012 г., преди да бъде ремонтиран. Официални снимки от външната страна на машината обаче никога не са публикувани. Приблизителната му цена е около 13,5 млн. долара.

Същевременно стана ясно, че през последната 1 година руснаците са изнесли рекордни суми в чужди банки - 63,7 млрд. долара. Това е тройно увеличение спрямо предходната 2021 гforkd, когато са отчетени едва 5,4 млрд. долара.

Най-голям износ на руски активи в чужбина е наблюдаван в два периода - през февруари 2022 г., когато започна войната в Украйна, и от септември до ноември, когато беше обявена мобилизация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    13
    daskal
    Ако това е истина, то категорично свидетелства, че този човек е напълно откачил.
  • 1
    12
    Путлер капут!
    Как да пътува със самолет като късокракия сатрап не излиза от бункера си от страх! Скоро от букера ще се премести при сифилистичния си адаш в Мавзолея! АМИН!!!
  • 3
    11
    До 9
    Винаги умните са по малко от глупците..
  • 3
    10
    Севернокорейския лидер Ким
    Чен Ун пътува само с влак !
  • -1
    9
    qgcvs
    укро троловете се опитват да се правят на многобройни, ама нещо не им се получава :D
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари