Владимир Путин отмени договора за забрана на ядрените опити

0
Договорът от 1996 не е влязъл в сила, защото не е ратифициран от 8 от 44 държави
Договорът от 1996 не е влязъл в сила, защото не е ратифициран от 8 от 44 държави Снимка: БГНЕС

Договорът от 1996 не е влязъл в сила, защото не е ратифициран от 8 от 44 държави

Руският президент Владимир Путин подписа закона за отменяне на ратификацията на Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Документът е публикуван на руския официален портал за правна информация.

Договорът беше подписан от Русия на 24 септември 1996 г. в Ню Йорк и ратифициран от нея на 27 май 2000 г. Очакваше се той да стане основен инструмент на международното право за прекратяването на всякакви видове ядрени изпитания, но и до ден днешен не е влязъл в сила, защото не е ратифициран от 8 от 44 държави, които притежават ядрено оръжие или потенциал да създадат такова, отбелязва Ройтерс.

САЩ са подписали договора, но не са го ратифицирали.

Според допълнителните материали към закона, той е бил разработен с цел възстановяването на паритета на задълженията в сферата на контрола над ядрените оръжия, отбелязва ТАСС.

Документът влиза в сила от деня на публикуването си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    forza russia
    forza russia
  • 2
    3
    фена на Путин
    Бесарабският крастав съсел пак се е налапал с гранясала сланина и бълва нацистки лозунги.
  • 8
    2
    и що лъжете в заглавието?!?
    Отменена е ратификацията, защо май не на всички е ясно, като на тоя под мене, дето уж бил българин, пък слави чужда държава! Това е договор, който никога не е влизал в сила, защото не беше ратифициран от всички подписали го- САЩ, Китай, Египет, Израел и Иран, докато Индия, Пакистан и Северна Корея дори не подписаха споразумението.Така че, смърдете на Щатите, Путин каза защо премахват ратификацията!
  • -6
    1
    БЪЛГАРИН
    Путлер ще го лапа сополив на целия нормален свят! Скоро ще легне при сифилистичния си адаш в Мавзолея! АМИН!!! Слава Украина!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари