Владимир Путин: Борбата за равноправие на Запад се превръща в догматизъм на границата на абсурда

0
„Оказва се по-лошо от отдела за агитация и пропаганда на ЦК на Комунистическата партия на Съветския съюз“, каза президентът на Руската федерация
„Оказва се по-лошо от отдела за агитация и пропаганда на ЦК на Комунистическата партия на Съветския съюз“, каза президентът на Руската федерация Снимка: БГНЕС / Архив

Руският лидер обясни енергийната криза с „неработещия капитализъм“

"Борбата срещу дискриминацията и за равенството в западните страни започва да прилича на агресивен догматизъм на границата на абсурда, особено когато става въпрос за отказа да се изучават произведенията на класиците в училищата", заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС и Агенция Фокус. 

„Гледайки какво се случва в редица западни страни, с удивление познаваме отечествените практики, които самите ние, за щастие, оставихме, надявам се, в далечното минало. Борбата за равенство и срещу дискриминацията се превръща в агресивен догматизъм на границата на абсурда, когато спират да преподават самия Шекспир в училища и университети, защото те, тези идеи са, както се казва, изостанали. Класиците се считат за изостанали, които не разбират значението на джендърните или расовите въпроси“, каза руският лидер, говорейки в четвъртък на заседание на Международния клуб Валдай.

Като пример Путин даде ситуацията, когато Холивуд публикува инструкции как да се направи филм, „колко герои, какъв цвят [на кожата] или пол трябва да има“.

„Оказва се по-лошо от отдела за агитация и пропаганда на ЦК на Комунистическата партия на Съветския съюз“, каза президентът на Руската федерация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари