Вицепремиерът на Латвия: Поведението на България спрямо Украйна е предателство

2
В момента Украйна се бори за Европа, за демокрация, за свобода, за правата на човека, заяви още Артис Пабрикс
В момента Украйна се бори за Европа, за демокрация, за свобода, за правата на човека, заяви още Артис Пабрикс

В момента Украйна се бори за Европа, за демокрация, за свобода, за правата на човека, заяви още Артис Пабрикс

Остри критики спрямо позицията на Унгария и България към войната в Украйна отправи военният министър и вицепремиер на Латвия Артис Пабрикс. В интервю за тв "Настоящее время", цитирано от СЕГА, Пабрикс заяви, че заетата позиция от двете страни, членки на НАТО и ЕС, да не изпращат оръжие, е много близка до предателство. 

"Знаете, че не се страхувам да говоря директно. В някаква степен подобна позиция в ЕС и НАТО е много близка да предателство. Така бих го приел, защото аз не мога да разбера подобна позиция. Смятам, че отношението към  такива политици и държави в ЕС и НАТО ще бъде много, много лошо заради позицията им", заяви Пабрикс.

Той отказа да назове директно кои държави смята за предатели, но обясни, че в националния интерес на  Латвия е Украйна да победи. "По мое мнение, по мнението на Латвия изходът на войната в Украйна ще повлияе много сериозно на интересите на моята държава, на моя народ. Тоест Украйна трябва да победи. Вие (към украинската водеща) в момента се борите за нашите национални интереси. Борите се за Европа, за демокрация, за свобода, за правата на човека. И ако някой в Европа не осъзнава това, не е просто против интересите на Украйна, но е и против интересите на Латвия", заяви Пабрикс.

Според него войната е показала много ясно на кого може да се разчита и на кого не. 
"Когато Русия нападна Украйна в 4 сутринта на 24 февруари, четири часа по-късно в Латвия пристигнаха самолетите на Алианса и това бяха самолетите на САЩ с техни войници и военни, за да покажат, че са тук. Тоест ние можем да се доверим на тези, които ни показват в реалността, а не на тези, които говорят красиви думи, но когато има проблем, се омитат", каза още Пабрикс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    5
    РУК за Ръша
    Защо трябва все някой друг да ни казва ИСТИНАТА! Пушлямистан нападна и окупира съседна суверенна държава! Това с е случва в 21-ви век! Сатрапите явно прдължават да си живеят в Средновековието! Слава на нашита украински братя-герои!
  • 5
    4
    Зеля
    Ха сега де. Най-корумпираната държава в Европа се борела за демокрация и права на човека. Простата истина е, че богаташите не им се изтърва далаверата територията, суровините и пазарите от разпродадената на тях Украйна.
  • 6
    3
    русенец
    Тоя да си гледа в собственото канче, че тази зима прибалтийските републики ще умират на студено и тъмно именно заради политици като него. Понеще стпляхте своя АЕЦ, а останалите ви електро производства са на газ, кажи ми откъде ще вземаш ток, бе демократ? Отрязахте си и кабелите към Русия... Някога бяхте лицето на СССР, сега сте задникът на ЕС.
  • -4
    2
    Пламен
    България си е един руски протекторат,управляван от руски агенти.Където е стъпал руснака и даржавите и хората са ограбени.Затова милиони българи работят в нормалните страни.
  • 12
    1
    селянин
    Другарю латвиец, нарамвай пушката и напред.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари