Виктор Орбан: Писна ми от Брюксел, време е да окупираме ЕС

4
Той заяви, че Унгария "не иска да напусне ЕС, а да го окупира"
Той заяви, че Унгария "не иска да напусне ЕС, а да го окупира" Снимка: БГНЕС

Той заяви, че Унгария "не иска да напусне ЕС, а да го окупира"

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви пред вестник Magyar Nemzet, че е "уморен от Брюксел", но че не планира да напусне Европейския съюз, а напротив, да събере поддръжници и да го "превземе", предаде Фокус.

Орбан, отговаряйки на журналистически въпрос дали се страхува, че на избирателите му е "писнало от Брюксел", отговаря, че за него това е "естествено явление".

"И на мен ми писна от Брюксел. Въпросът е само какъв извод ще си направим от тази ситуация. Вярвам, че трябва да се задълбочим, да вземем позиции, да съберем съюзници и да подобрим Европейския съюз. Не е достатъчно да се ядосваме, Брюксел трябва да бъде окупиран", категоричен е Виктор Орбан.

По-рано той заяви, че Унгария "не иска да напусне ЕС, а да го окупира", затова е необходимо да спечели следващите избори за Европейски парламент и "да поеме политически контрол над Брюксел".

"Ръководството на Европейския съюз трябва да уважава суверенитета на европейските народи, а не да третира страните членки като провинции“, заявява Орбан, отбелязвайки, че е в интерес на Будапеща да остане част от Съюза.

"Има други членки на ЕС, които не се справят толкова добре по един или друг въпрос. Мисля, че Унгария днес не трябва да е в ЕС, но след като влязат, трудно ще ги измъкнем", заключава той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    2
    фена на Путин
    Каза и мноооооого други неща, но нашите медии не дават. Демокрацията не дава. Колко журналисти му се нахвърляха с провокативни въпроси но до един ги постави на място.
  • 15
    1
    фена на Путин
    Този, много кефи !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари