Виктор Орбан: Брюксел е "лоша съвременна пародия"

3
"Москва не можеше да се поправи, но ЕС все още има шанс за това", каза унгарският премиер
"Москва не можеше да се поправи, но ЕС все още има шанс за това", каза унгарският премиер Снимка: БГНЕС

"Москва не можеше да се поправи, но ЕС все още има шанс за това", каза унгарският премиер

Унгарският премиер Виктор Орбан даде началото на кампанията си за изборите за Европейски парламент, които ще се състои догодина, отправяйки остри критики срещу европейските лидери и наричайки Брюксел "лоша съвременна пародия", която обаче може да се поправи, предаде Ройтерс, посочи БТА.

Недоверието на ЕС към Орбан става все по-голямо, понеже 13-годишното му управление е белязано от ожесточени спорове по теми като правата на ЛГБТ общността и мигрантите в Унгария. Освен това унгарският премиер затегна контрола върху неправителствените организации, университетите, съдилищата и медиите, отбелязва Ройтерс.

Брюксел от своя страна спря плащания за Будапеща в размер на милиарди евро заради опасения, свързани с върховенството на закона. Това затруднява усилията на Орбан да извади страната си от най-продължителната рецесия в съвременната ѝ история.

"Историята понякога се повтаря. За съжаление това, което първо е било трагедия, в най-добрия случай се повтаря като комедия", заяви унгарският лидер в реч по повод годишнина от унгарското въстание от 1956.

"Москва беше трагедия. Брюксел е само лоша съвременна пародия", каза Орбан на възпоменателна церемония в западния град Веспрем. Речта му беше излъчена от унгарската обществена телевизия, но на останалите телевизионни канали не бе позволено да отразяват събитието.

"Дори и Брюксел да избира музиката, ние може да танцуваме, както намерим за добре. А ако не искаме, няма да танцуваме", продължи Орбан, предизвиквайки овации сред слушателите си.

"Москва не можеше да се поправи, но ЕС все още има шанс за това", каза унгарският премиер. По думите му сегашните лидери на блока не са успели да съхранят сигурността, свободата и благополучието на Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    13
    ???
    Образувание, нали бабо Вуно?
  • 2
    12
    Баба Вуна
    Вай, вай, вай, сега с достъпните банани, липсата на бригадите, наборната служба, армия оределите влакове, трагичното образование, здравеопазване, земеделие и индустрия направо образованието Булгаристан цъфти и връзва. Та затова още има за разпродаване на граденото по онова време от сегашните тарикат политици-безродници. Днес ми се наложи да направя справка за производството на хмел у нас ПРЕДИ и СЕГА, Равносметката: преди с СЕ ОТГЛЕЖДАЛИ 30 000 дка., сега 1600 дка. Близо 19 ПЪТИ по-малко Е, и наядохте ли се, със сегашното образование, на банани и портокали, и напихте ли се на кока-кола в банановата си република Булгаристан? А заместихте ли бригадите, възпитаваши на труд с ЛГБТИ +++ прайдовете? Трагедията е пълна и това образование БГ няма бъдеще! Продължавайте да се лъзгате по течението на евро атлантическите ценности, просто така, за кеф! Помислете какви наследници ще оставите зад вас и какво ще наследят. Всичко е казано кратко и ясно в написаното на входа на университета Стеленбош в ЮАР. Майната на всички хедонисти!
  • 0
    11
    живял при социализма
    Пич, не се заяждай с момчето писало под № 9. Аз съм живял при соца. Имам ясни спомени а и как няма да си спомням. Банани и портокали само за нова година - на свободния магазин. Или от София. Кока кола само с връзки ако имаш познати в Безалкохолни напитки. Тоалетната хартия се носеше от София, на цели връзки. Всъщност така се познаваша кога е дошъл соийския влак и кога варненския. Едно време спираха през 15 минути разлика и познавахме кой влак е спрял по това какво носят хората. Две години казарма. За моряците и подводничарите годините бяха три. Задължителни едномесечни бригади за учениците и студентите. Отделно имаше и няколко дневни бригади. За да кандидатстваш за висше образование - характеристика и одобрение он партийната организация. За вицове и анекдоти относно политиците ни - изпращаха на лагер /Белене, Скравена и още/. Не можеш да влезеш в Кореком, имаше хайки откъде имаш валута. Като казах за хайки имаше хайки и за дългите коси, за дънките, за фанелки с чужди надписи, хайки дали ходиш на църква. Доносници и ченгета от Държавна сигурност на всяка крачка. ТОВА БЕШЕ СОЦИАЛИЗЪМА!! КОЕ НЕ Е ВЯРНО??? .
  • 2
    10
    до 9
    пич, ти кой набор си бе?!? Със сигурност не си живял през соца!
  • -3
    9
    До Изпатил-тъп и прост русоид
    Голям дефицит имаше при соца , говньо. Магазините винаги бяха празни и по празните рафтове се гонеха хлебарки и мишки. Зареждаха ги един ден в седмицата и се виеха опашки на тоя ден. Имаше и купонна система понякога за картофи, лук, сирене, хляб, мляко и т.н.Спомняш ли си, да ти ЕПМ нагла, лъжлива , русоидна?! Сега пак има проблеми защото същите които осраха соца, сега осират демокрацията. Преди беше Полит-бюро на ЦК на БКП, сега са същите но се преименуваха на Полит-бюро на ЦК на Задкулисието, да им ЕПМ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари