Виктор Орбан: ЕС не трябва да започва преговори за членство с Украйна

5
ЕС е на път да допусне ужасна грешка и ние трябва да я предотвратим, заяви премиерът на Унгария
ЕС е на път да допусне ужасна грешка и ние трябва да я предотвратим, заяви премиерът на Унгария Снимка: Twitter / X

ЕС е на път да допусне ужасна грешка и ние трябва да я предотвратим, заяви премиерът на Унгария

Унгария ще се придържа към позицията си, че Брюксел не бива да започва преговори с Украйна за присъединяването ѝ към ЕС, а вместо това трябва да се стреми към двустранно стратегическо партньорство, заяви премиерът Виктор Орбан в интервю за местния новинарски сайт "Мандинер" (Mandiner), което бе публикувано днес, предадоха Ройтерс и БТА.

Орбан повтори, че въпросът за преговорите с Украйна трябва да бъде изваден от дневния ред на срещата на върха на ЕС тази седмица и че страната му няма да се съгласи със стартирането на подобен процес.

"ЕС е на път да допусне ужасна грешка и ние трябва да я предотвратим, дори и 26 страни членки да искат да направят този неправилен ход", каза Орбан. По думите му ЕС може да окаже подкрепа на Украйна под формата на "геостратегически сигнал", но не и да ѝ предложи членство в блока.

"Ако вземем предвид числата от икономическите анализи и се отнесем сериозно към положението, че преговорите (с Украйна) ще имат за цел да се осигури членството ѝ в ЕС, а не просто да се отправя политически жест… тогава трябва да кажем, че в настоящия труден момент подобно нещо е абсурдно, смешно и несериозно", каза още унгарският лидер, цитиран от Асошиейтед прес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    До Русенец
    Не, ти си най обикновен еврогейски травестит, иначе за лайната си прав, от разпрания ти гъз мирише
  • 3
    8
    До 6 и 1
    Фекалчета миризливи, Орбан е пример за стойностен политик, а вие сте пример за жалки, надупени отрепки, ближещи задника на мафията всеки ден, че иначе ще умрете от глад ха ха ха
  • -11
    7
    русенец
    аз съм руска мърша, дето мина, мирише на руски лайна
  • -6
    6
    Ванка с танка
    Станко,овча глави,Орбан като не му харесва що стои в ЕС а ?Естествено , е че ще реве за Путин нали му дават газ и нефт ,които ще плати някой ден в бъдеще.
  • -3
    5
    До 3
    А ти спирай твоите,че виж как негативно ти действат...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари