Виктор Орбан заплаши да блокира 50 милиарда евро помощ за Украйна

7
Унгария може да се противопостави на одобряването на новия пакет финансова помощ
Унгария може да се противопостави на одобряването на новия пакет финансова помощ Снимка: Виктор Орбан / Facebook

Унгария може да се противопостави на одобряването на новия пакет финансова помощ

Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че все още няма достатъчно основания за одобряване на допълнителна финансова помощ в размер на 50 млрд. евро за Украйна. Ако такива основания не се появят, Унгария ще се противопостави на одобряването на новия пакет, заяви той, цитиран от Euronews Bulgaria.

"Зад настоящите предложения няма сериозни професионални и политически аргументи. Даването на повече пари няма да даде резултат, ще го отхвърлим", заяви унгарският министър-председател пред репортери по време на първия ден от срещата на върха на ЕС в Брюксел, цитиран Index.hu.

Орбан също така се противопостави на отпускането на 15 млрд. евро за осигуряване на реформата на ЕС в областта на миграцията. Съгласно регламента бюджетът няма да бъде променян без единодушно решение на всички държави - членки на ЕС.

Срещата на върха се провежда в Брюксел от 26 до 27 октомври. Лидерите на ЕС обсъждат ситуацията в Близкия изток, подкрепата за Украйна, дългосрочния бюджет на ЕС, миграцията и външната политика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    До 1
    Яко бърка Орбан в джендърския ти задник,а подлого ? Така и трябва!
  • -3
    3
    До 1
    Марш в усрайната хохло!
  • -2
    2
    Аз
    Тебе ще изгоним заедно с оня коч, дето почна даже ултиматуми да раздава! Орбан е велик!
  • -5
    1
    Кор за Орбан
    Ще го изгонят от ЕС тая руска свиня, Орбан!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари