Вихър (Николово) и Локо (Русе) завършиха с 2:2

2
Двубоят на стадиона в Николово протече с оспорвана игра през първото полувреме и слаби втори 45 минути
Двубоят на стадиона в Николово протече с оспорвана игра през първото полувреме и слаби втори 45 минути

Вихър 2020 (Николово) и Локомотив (Русе) завършиха наравно 2:2 в среща от VIII-ия кръг на първенството в Източната областна група. Всичките голове паднаха през първата част, като точни за „железничарите“ бяха Даниел Костадинов и Беркан Ибрямов. 

Двубоят на стадиона в Николово протече с оспорвана игра през първото полувреме и слаби втори 45 минути. 

Още в 10-ата минута след пробив на Стефан Григоров и извършено срещу него нарушение в наказателното поле бе отсъдена дузпа в полза на Локо (Русе). От бялата точка Беркан Ибрямов прати топката право във вратаря на „Вихър“ и така тази прекрасна възможност бе пропиляна.

Две минути по-късно след дълъг извеждащ пас Даниел Костадинов овладя добре топката и със силен удар я прати неспасяемо в мрежата на домакините. 

Откриването на резултата импулсира отбора от Николово и с два гола в 22-ата и 36-ата минута те стигнаха до пълен обрат – 2:1. 

На свой ред локомотивци отправиха по-смело поглед в предни позиции. След няколко пропуска от изгодни ситуации в крайна сметка резултатът бе изравнен. В последната минута на първата част Даниел Костадинов се пребори добре за една топка и намери Беркан Ибрямов, който от своя страна не остави шанс на вратаря на николовчани за 2:2.

След почивката качеството на играта видимо спадна, като и двата отбора не предложиха нищо интересно, задоволявайки се с по една точка от този мач. Срещата се проведе без публика във връзка с мерките, въведени за ограничаване на разпространението на Ковид-19.

„Когато се научим да бием на чужд терен, ще станем истински отбор. Вярно е, че досега нямаме загуба в първенството, но натрупахме пет равенства, при които загубихме много ценни точки. Днес пропуснахме и дузпа. Този пропуск се оказа фатален за крайния резултат. Имаше и още една ситуация за дузпа, но не ни беше дадена. Имаме още много работа, за да подобрим значително представянето си на чужд терен. Все още сме доста плахи при гостуванията. Следващата седмица чакаме на Градския стадион отбора на Приста (Средна кула). Надявам се да се получи едно хубаво дерби, както подхожда на такъв мач. И двата тима се борим за място в четворката, така ще зарядът на този двубой се очертава да бъде голям“, коментира старши треньорът на Локо (Русе) Калоян Георгиев.

Мачът с Приста 2000 (кв. Средна кула) е насрочен за другата неделя, 8 ноември, от 14:00 часа.

„Локомотив“ започна днешния мач в следния състав: 55. Георги Миланов, 3. Йордан Йорданов, 4. Кристиян Атанасов, 5. Мартин Тодоров, 21. Симеон Стойчев, 6. Ник Доцев, 17. Алекс Стойчев, 11. Беркан Ибрямов, 19. Даниел Костадинов, 10. Михаил Любенов, 7. Стефан Григоров.

По-късно в игра влязоха и: 13. Виктор Христов, 16. Мартин Йорданов и 77. Венелин Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари