Локомотив (Русе) се наложи категорично над Светкавица с 3:0

1
Два гола на Дани Братоев и един на Теодор Иванов бяха достатъчни за успеха на „железничарите“
Два гола на Дани Братоев и един на Теодор Иванов бяха достатъчни за успеха на „железничарите“ Снимка: Областен футбол Русе

Два гола на Дани Братоев и един на Теодор Иванов бяха достатъчни за успеха на „железничарите“

Локомотив (Русе) спечели категорична победа с 3:0 над силния тим на Светкавица (Търговище) в среща от XVIII-ия кръг на първенството в Североизточната Трета лига. Два гола на Дани Братоев и един на Теодор Иванов бяха достатъчни за успеха на „железничарите“.

Преди този двубой гостите от Търговище бяха трети във временното класиране, а русенци – на последното място. Очакваше се завързан мач предвид амбициите на домакините да се измъкнат от дъното на таблицата. Локомотивци подходиха отговорно, играха задружно, не се отказаха до края, бориха мъжки се до последния съдийски сигнал и в крайна сметка се поздравиха с един заслужен и дългочакан успех, съобщиха от клуба.

Още в началните минути „железничарите“ стигнаха до два корнера, при изпълнението на които не се случи нищо интересно. Но това загатна, че домакините имат амбицията да измъкнат нещо от днешната среща.

Получи се добро взаимодействие по левия фланг между Ивайло Иванов и Преслав Петков, които създаваха почти постоянно напрежение сред отбраната на „Светкавица“. Неприятна контузия още в началото на мача принуди в 12-ата минута иначе много активния до този момент халф Драгош Фирцулеску да бъде заменен от Добромир Филипов.

Локо (Русе) - Светкавица

Локомотив (Русе) - Светкавица (Търговище) 3:0 - среща от XVIII кръг на първенството на Североизточната Трета лига, играна на 5 март 2023 г. на стадион "Локомотив". СНИМКА: Областен футбол Русе.

В 13-ата минута силен удар на Дани Братоев извън наказателното поле принуди вратарят на гостите Костадин Иванов да се намеси, за да предотврати гол.

Нищо не помогна на „Светкавица“ обаче две минути по-късно, когато след поредния корнер Дани Братоев вкара с глава първия си гол с червено-черната фланелка за 1:0.

След откриването на резултата гостите решиха да се впуснат в атака, за да върнат попадението, но така се пооголиха отзад. Много находчиво „железничарите“ използваха това и потърсиха пукнатините в отбраната на „мълниеносците“.

В 22-ата минута Преслав Петков с дълъг пас изнесе топката надясно за Дани Братоев, който от своя страна намери Ивайло Иванов. Последва удар, но без късмет.

Постепенно гостите потърсиха изравнителния гол, но срещнаха желязната отбрана на „Локо“ в лицето на Живко Парашкевов и Калоян Петров, на няколко пъти и вратарят Ангелов имаше блестящи намеси. Така или иначе двата отбора се оттеглиха на почивка с гол аванс за „железничарите“.

Локо (Русе) - Светкавица

Локомотив (Русе) - Светкавица (Търговище) 3:0 - среща от XVIII кръг на първенството на Североизточната Трета лига, играна на 5 март 2023 г. на стадион "Локомотив". СНИМКА: Областен футбол Русе.

И след подновяването на играта тимът от Търговище опита да погледне в предни позиции, но срещна една добре организирана „червено-черна“ отбрана и преса по терена, която практически не им позволи да изнесат топката напред.

В 58-ата минута от пряк свободен удар Преслав Петков прати топката под напречната греда и вратарят Иванов с мъка изби. Последваха удари на Дани Братоев и отново на Петков, но неточно.

След това отново гостите опитаха да изсипят топката в наказателното поле и да се възползват от създадената суматоха, но със задружни усилия „железничарите“ се справиха с всички опасности.

В 72-ата минута след многоходова комбинация Дани Братоев отново изпробва късмета си, но ударът му прати топката над гредата. Четири минути по-късно и шут на Динко Станчев профуча над вратата на „Светкавица“.

В 84-ата минута Станчев можеше да реши всичко с решителен втори гол, но ударът му прати топката в сглобката на гредите на съперника.

В 86-ата минута обаче всичко вече беше ясно. Появилият се като смяна на терена Теодор Иванов вкара за 2:0. Голът падна след като Динко Станчев нахлу на скорост от ляво и пусна диагонално към Дани Братоев, а той намери непокрития Иванов.

Тук вече гостите като че ли рухнаха психически и допуснаха още един гол. В последната минута на редовното време Дани Братоев се оказа за втори път в прегръдките на съотборниците си. С удар от 35 метра той прати топката в сглобката и вкара рядко красиво попадение за крайното 3:0.

Локо (Русе) - Светкавица

Локомотив (Русе) - Светкавица (Търговище) 3:0 - среща от XVIII кръг на първенството на Североизточната Трета лига, играна на 5 март 2023 г. на стадион "Локомотив". СНИМКА: Областен футбол Русе.

Въпреки победата Локомотив (Русе) все още остава на последното място във временното класиране на Североизточната Трета лига с актив от шест точки, на три след Ботев (Нови пазар) и Спортист (Генерал Тошево).

Успехът срещу „Светкавица“ сложи край на черната серия без победа за „Локомотив“, продължила цели 665 дни. За последно „железничарите“ бяха били в първенството тима на „Смирненски“ с 8:1. Това се случи на 9 май 2021 г. в мач от русенската Областна група.

„Днес победихме и то по-категоричен начин с 3:0, но това само ни задължава да работим повече и повече в бъдеще, за да постигнем заветната цел – на първо време да останем в Трета лига и следващия сезон да надградим. Целта днес ни беше да зарадваме феновете, момчетата от отбора да почувстват подкрепата от трибуните и се радвам, че успяхме да зарадваме всички тези хора, които дойдоха да ни гледат“, коментира след срещата старши треньорът на Локо (Русе) Свилен Касабов.

В следващия кръг „железничарите” ще почиват по програма, а ще играят отново на 19 март, неделя, от 15:00 часа, когато гостуват на „Устрем“ в добричкото село Дончево.

Локо (Русе) - Светкавица

Стартовият състав на Локомотив (Русе) за срещата срещу Светкавица (Търговище), играна на 5 март 2023 г. на стадион "Локомотив" в Русе при резултат 3:0 за "железничарите": прави /от ляво на дясно/ Дани Братоев, Ивайло Иванов, Живко Парашкевов /капитан/, Симеон Дочев, Калоян Петров, Александър Ангелов; приклекнали /от ляво на дясно/: Мирослав Георгиев, Бисер Георгиев, Мартин Ангелов, Драгош Фирцулеску, Преслав Петков.

За „Локомотив“ срещу „Светкавица“ играха: 1. Александър Ангелов, 6. Мартин Ангелов, 13. Калоян Петров (59‘ – 2. Живко Дончев), 3. Живко Парашкевов /капитан/ (76‘ – 5. Сюлейман Салим), 4. Ивайло Иванов, 7. Симеон Дочев (76‘ – 88. Теодор Иванов), 18. Мирослав Георгиев, 10. Драгош Фирцулеску (12‘ – 8. Добромир Филипов), 99. Дани Братоев, 77. Преслав Петков (59‘ – 19. Динко Станчев), 9. Бисер Георгиев.

Локо (Русе) - Светкавица

Локомотив (Русе) - Светкавица (Търговище) 3:0 - среща от XVIII кръг на първенството на Североизточната Трета лига, играна на 5 март 2023 г. на стадион "Локомотив".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    НЕВЕРОЯТЕН МАЧ
    Какъв мач, каква драма, НИКОГА до сега не бях гледал подобна футболна драма. Уникален мач, уникални отбори с уникални футболисти. Треперих през цялото време, но класата си каза думата накрая. ЛОКО але- алееееееее, ЛОКО але алееееее, САМО ЛОКО АЛЕ! ДУм ДУМ ДУМдумДУм. РУСЕ ПЕЕЕ САМО ЛОКО Е Е! РУСЕ ПЕЕ САМО ЛОКО Е - Е! Радвам се, че и надвикахме противниковата АГИТКА, а след мача ги пребихме зад бутката с кибапчетата. САМО! ????? ЛОКО!!!!, САМООООО? ЛОКОООООО! КОЙТ НЕ СКАЧА И НЕ ПЕЙ, той за ЛОКО не милей!
  • -2
    1
    жоро
    Следващия път и Козар Белене да биете амсалаци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари