Велислав Минеков: Крайно време е да излезем от цървулите

0
"Обществото ни е свикнало и обречено на мизерия. Не вярвам, че ще има изплуване бързо време от тази ситуация", заяви професорът
"Обществото ни е свикнало и обречено на мизерия. Не вярвам, че ще има изплуване бързо време от тази ситуация", заяви професорът Снимка: БГНЕС / Архив

Все пак страната ни е достойно представена в целия свят, отчете скулпторът

"Обществото ни е свикнало и обречено на мизерия. Не вярвам, че ще има изплуване бързо време от тази ситуация. Към Министерството на културата се заделят средства, отчайващо неспособни за каквито и да било добри действия. Крайно време е да излезем от цървулите си, да напуснем границата. А продължаваме да стоим в нашия буркан, без да погледнем какво се случва извън България".

Това коментира пред БНР скулпторът и бивш служебен министър на културата проф. Велислав Минеков.

И отчете, че все пак страната ни е достойно представена в целия свят. Но попита как да бъдеш артист в България, след като средната заплата на актьорите в страната е около 900 лева на месец, или да бъдеш музикант със 750 лева на месец.

В предаването "12+3" той допълни:

"Има затишие сред тази част от хората, сякаш забравили какво е гражданско общество. А в тях е силата, духа. Не трябва да стоят безсловесни".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    до 2
    Ама защото е голям скулптор или защото е гербаджия? То и Тиквата е милиардер, ама не защото е голям пожарникар. Дано схващаш тънкият ташак на мисълта ми.
  • 1
    2
    до 1
    градски, не си прав, Веждито е скулптор милионер за пример.
  • 5
    1
    русенец
    Прав си донякъде, цървул. Пропускаш малката подробност, че преди някой да даде още примерно 1000 лева върху заплатата на един актьор или друг, мислещ се за творец, някаква шивачка , работеща по 12 часа на ден 6 дни в седмицата, трябва да ги изкара. Защото парите се правят в реалната икономика. Това е базата в едно общество. Скулптори , кючекчийки, певачки и прочие друг мат'рял сте добавък, надстройка. Държава от певици или скулптори няма. От бачкатори - има. Та, ако беше умен човек щеше да искаш първо да се повишат доходите на хората, които ти плащат! Не мисля, че ще станеш милионер от продажба на твои творби.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари