Великобритания ще организира "Евровизия" вместо Украйна

0
Борис Джонсън обеща "фантастично съдържание" в чест на украинците
Борис Джонсън обеща "фантастично съдържание" в чест на украинците Снимка: ЕПА / БГНЕС

Борис Джонсън обеща "фантастично съдържание" в чест на украинците

През май Украйна спечели конкурса за песен "Евровизия", след като зрителският вот категорично подкрепи изпълнителите на Stefania - Kalush Orchestra. Правилата предвиждат страната, която спечели състезанието, да организира конкурса през следващата година. Но заради войната в Украйна през 2023 г. домакин на срещата ще бъде Великобритания, става ясно от съобщение на сайта на "Евровизия", пише Инвестор.бг.

Организатор на събитието ще бъде ВВС, допълват още от организацията. Изборът на града, където ще се проведе церемонията, и логото на конкурса ще бъдат направени през следващите месеци

Когато спечели, Украйна се надяваше, че ще може да проведе "Евровозия" на своя територия, но военните действия продължават и заради опасността от обстрел на градовете събитието ще бъде преместено.

Досега Великобритания е била домакин на конкурса осем пъти, като при четири от тях от името на друг печеливш - Франция, Нидерландия, Монако и Люксембург. В страната има много места, които отговарят на изискванията на "Евровизия" - с достатъчно големи зали, места за настаняване и удобни транспортни връзки. На този етап интерес към проявата са изразили Глазгоу и Манчестър, но сред потенциалните кандидати са още и Лондон, Ливърпул, Кардиф и много други.

От ВВС са категорични, че ще работят със своите украински колеги и конкурсът ще бъде "посветен на украинската култура, показвайки разнообразието на британската музика и креативност". Премиерът в оставка Борис Джонсън обеща "фантастично съдържание в чест на нашите украински приятели" в пост в Twitter.

В състезанието, което се проведе в Торино, Великобритания остана втора. Това е най-доброто постижение на британски изпълнител от 1998 г. насам, допълва още ВВС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари