Българка създаде британската арка за Деня на независимостта на Украйна

0

За направата на арката са използвани 800 слънчогледа от три вида в различни нюанси на жълтото и сини хортензии

Британският премиер Борис Джонсън изненадващо пристигна в Киев, за да демонстрира подкрепата на Великобритания.

Преди това той показа солидарност по необичаен начин - макар и в оставка, поръча арка от слънчогледи пред офиса си на Даунинг стрийт, за да отбележи Деня на независимостта.

Тук има и "българска следа".

За направата на арката са използвани 800 слънчогледа от три вида в различни нюанси на жълтото и сини хортензии. Цветовете на цветята символизират цветовете на знамето на Украйна.

Слънчогледът е и националното цвете на Украйна и затова използването му в цветната композиция е било поискано задължително от Даунинг стрийт.

Ваня Иванова е мениджър на една от най-известните компании за цветя в Лондон и флорален дизайнер, която заедно с екип е реализирала проекта.

Имахме няколко концепции за нея - от това да покажем ,че Украйна е цялата в руини и сравнена със земята, което не ми импонира толкова много идеята, по-скоро искахме и реших да бъдем от положителната страна - да покажем това, което иска и британският премиер да покаже - съпричастност с Украйна“, обясни пред bTV Ваня Иванова.

Британският премиер направи от Даунниг Стрийт и специално видео обръщение в подкрепа на Украйна.

Джонсън, който ще се оттегли в началото на следващия месец, се опита да отклони вниманието от скандалите и критиките у дома, като се позиционира като лидер на международните усилия за подпомагане на Украйна в борбата с руската агресия.

От началото на руската инвазия Джонсън обеща 2,3 милиарда лири военна помощ за Украйна, включително бронирани превозни средства и противотанкови ракети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Иван
    Ваня Иванова е от български произход, от как живее в Англия бече не е Българка а поданик на Кралицата.
  • 2
    1
    ...
    ако бях на острова, щях да изплющя 5,6 бири, да се стискам до припадък и накрая да опикая едно хубаво този позьорски цветарник. да му добавя нюанс в жълтото. нито усраина ще си види обратно територията нито Русия ще бъде разклатена.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари