Борис Джонсън: Украйна трябва да се присъедини към НАТО

1
Трябва да ѝ бъдат дадени правилните инструменти за борбата ѝ срещу Русия, допълни бившият британски премиер
Трябва да ѝ бъдат дадени правилните инструменти за борбата ѝ срещу Русия, допълни бившият британски премиер Снимка: БГНЕС / ЕРА

Трябва да ѝ бъдат дадени правилните инструменти за борбата ѝ срещу Русия, допълни бившият британски премиер

Бившият британски премиер Борис Джонсън призова Украйна да бъде приета в НАТО и да ѝ бъдат дадени правилните инструменти за борбата ѝ срещу Русия, предадоха Пи Ей медия и ДПА.

Джонсън направи това изявление на събитие на консерватори в Канада. Бившият премиер предупреди, че не бива да бъдат правени отстъпки с цел умиротворяването на руския президент Владимир Путин.

"Решението на този проблем са сигурността и стабилността, които ще дойдат с яснотата за това къде е Украйна и какво е Украйна", изтъкна Джонсън, предаде БТА.

"Украйна избра да е свободна, независима европейска страна, която е ориентирана на запад, към ЕС и НАТО. И Украйна трябва да се присъедини към НАТО. Това е единственият логичен вариант", каза още бившият британски лидер.

Борис Джонсън предупреди, че страховете, че евентуалното присъединяване на Украйна към НАТО ще бъде възприето като провокация от Путин, не бива да пречат на предприемането на действия в тази посока.

"Опитвали сме това . . . и вижте докъде стигнахме по този път. До най-лошата война в Европа от 80 години", подчерта Джонсън.

"НАТО е организацията, която вдъхва увереност и създава стабилност, тя ще донесе мир. Междувременно обаче дайте на украинците това, от което имат нужда", призова бившият премиер.

"Украинците ще свършат работата, ако им дадем инструментите. Нека им дадем инструментите", каза Джонсън.

Британският политик призова бившия американски президент Доналд Тръмп, който се надява да се върне в Белия дом след президентските избори в САЩ през ноември, да не оказва натиск върху Украйна да се откаже от Крим и Донбас в името на мир с Русия - слухове за подобни планове циркулират в информационното пространство, отбелязват Пи Ей Медия и ДПА.

"Ако сте партията на Роналд Рейгън, ако искате да направите Америка велика отново, тогава не започвайте новия президентски мандат на републиканците . . . с отстъпване на победата на Владимир Путин. Това би било катастрофа за Запада и катастрофа за Америка", предупреди Джонсън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    N/A
    на тоя скоро гащите му ще ги намажат с новичок ми се струва :D по-тъп от украинец и руснак взети заедно
  • 9
    6
    русенец
    На съвестта на този малоумник тежат поне милион и половина украинци, умрели на фронта. През 2022 година той беше говедото, което прекъсна мирните преговори в Турция и нареди на Украйна, която беше приела договореностите с Русия да ги откаже и да продължи да се бие, сиреч да избива населението си! Който се е хванал с Англия добро не е видял!
  • -8
    5
    Путин Хуйло
    Ватенки сменихте ли маслото на москвичите ухахаха...слава Украйна
  • -8
    4
    фена на Путин
    Обичам фенката на путлерчо да ме шляпа дълбоко с дилдото в разшляканата жопа както ме лашкат наркоманите клошари от крайните квартали за жълти копейки! Да "живее" путлерина и рушлямистания!
  • -9
    3
    фенката на путлерчо
    Охх, пак ми се е възпалило седалището, много често взе да става напоследък откакто УСрайна взе да губи войната и укронацитата да бъдат моГилизирани със стотици! Дано не се гътна преди да съм си сменила пола, ама нещо напоследък от ДеПеСе спряха тролския надник и много съм се притеснила! Слава УСраина и кокаина!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари