Вдигат заплатите на работещите във ВМЗ Сопот с 200 лева

0
Увеличават и ваучерите за храна от 80 на 200 лева
Увеличават и ваучерите за храна от 80 на 200 лева Снимка: БНТ

Увеличават и ваучерите за храна от 80 на 200 лева

От първия ден още ръководството на Министерството на икономиката и индустрията си поставихме за цел да повишим заплатите на работниците и да подобрим условията на труд. Това каза министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова във връзка с исканията на протестиращите във ВМЗ Сопот, цитирана от пресцентъра на министерството.

Нинова и директорът на Държавната консолидационна компания Смиляна Нитова са на посещение в завода и там се срещнаха с лидерите на синдикатите, ръководството на завода и с работните групи, с които досега са водили преговори за нов колективен трудов договор.

"Постигнахме съгласие и в момента подписваме всички заедно протокол. Увеличаваме ваучерите за храна на работниците от 80 на 200 лв. и увеличаваме заплатите на работниците с 200 лв. месечно на всеки един от тях", заяви след края на преговорите министър Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари