Работниците във ВМЗ Сопот искат лично Корнелия Нинова да гарантира вдигане на заплатите им

0
Притесняват се и за работните си места след смяната на ръководството на дружеството
Притесняват се и за работните си места след смяната на ръководството на дружеството Снимка: ВМЗ Сопот

Работещите във Вазовските машиностроителни заводи в Сопот изразиха притеснение за заплатите и работните си места след смяната на ръководството на дружеството

Синдикалните организации на КНСБ и "Подкрепа" в завода настояват лично министър Корнелия Нинова да гарантира договореното увеличение на доходите с бившия управленски екип.

Синдикатите в завода настояха за спешна среща с министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова след смяната на мениджърския екип на дружеството, но такава до момента няма, информира БНР.

Работниците и служителите настояват договореното с бившия изпълнителен директор увеличение на заплатите с 200 лева и още 200 лева като ваучери за храна от 1 юни да бъде гарантирано лично от министъра, се казва в писмо на двата синдиката в завода.

Синдикалните организации на КНСБ и КТ "Подкрепа" се мотивират с високата инфлация и ниските доходи на работещите във ВМЗ.

Синдикатите настояват договореното да се случи спешно и всеки работещ да получи индивидуалната си заповед за повишаване на доходите. По този начин няма да има ескалация на социалното напрежение в дружеството и синдикални действия, се посочва в писмото

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари