Вдигат тол таксите на камионите

0
Приходите от тировете, които рушат най-много пътищата у нас, са двойно по-ниски от електронните винетки за леките коли, отбеляза регионалният министър
Приходите от тировете, които рушат най-много пътищата у нас, са двойно по-ниски от електронните винетки за леките коли, отбеляза регионалният министър Снимка: iStock

Тол таксите за товарни камиони в България ще бъдат повишени.

В момента те са несъизмерими с тези в останалите държави, заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, цитиран от OFFNews.

Според него приходите от тировете, които рушат най-много пътищата у нас, са двойно по-ниски от електронните винетки за леките коли.

Караджов намекна и че трябва да се разшири обхвата на тол системата като даде пример с камион, който влезе в България от Русе, пътува до Силистра и се върне, за което не плаща нищо, тъй като за този участък няма тол рамки.

Винетките за леките коли няма да поскъпват догодина, обяви още министърът.

На пресконференцията на Караджов стана ясно и че ще бъде уволнен служителят на БГ тол, който стана медийно известен след скандал на „Дунав мост” с молдовски шофьор. Чиновникът си позволи нецензурни реплики към чуждестранния гражданин.

От взетите писмени обяснения от служителите, които са били на смяна, е установено, че е извършено недопустимо дисциплинарно нарушение, което е в разрез с всички норми и правила. То опетнява образа както на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, така и на България като цяло. Заради това в АПИ са довършили изцяло дисциплинарната процедура. Издадена е заповед за дисциплинарно уволнение и той е уволнен”, добави вицепремиерът.

Караджов обаче беше категоричен, че не се потвърждава подозрението, че служители на тол управлението са искали кешови плащания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари