Вътрешният министър: Леко не разбирам протеста на служителите на МВР!

0
Внимавайте с протестите, всеки има право да прави, каквото реши
Внимавайте с протестите, всеки има право да прави, каквото реши Видео: БГНЕС

"Леко не разбирам този протест, какво искат да кажат още с него служителите на МВР".

Това заяви пред журналисти вътрешният министър Валентин Радев, предаде БГНЕС.

Радев припомни за заседанията на Съвета за социално партньорство. „На него изложихме всички въпроси, обсъдихме ги буквално, включително за дрехи и заплати. Аз им казах нещо много просто – тук съм от месец и половина-два, кажете ми кой е решил въпросът за месец и половина-два, който не е решен и вие сте присъствали и сте участници в тези процеси от повече от 6-7 години. Примерно за дрехи. Говорят за заплати, добре и това ще го решим. Въпросът е кога и как. Оставете ме, с моя екип ще го направим. Още същия ден излязоха лице в лице и обясняваха“, посочи вътрешният министър.

Предупредих ги, че опозицията е хубаво нещо, но не може да ходите при опозицията и да се съветвате и след това да заигравате политически. Помолих ги е точната дума. Те си решават, каквото искат да правят. Те ми казаха „това не е срещу вас“. Е срещу кого е, аз съм от правителството. Аз съм човекът, който е натоварен и съм най-близко до финансовия министър и до премиера и изобщо до правителството“, заяви Валентин Радев.

Той изтъкна, че и при борците с градушки заплатите са малки. „Оказа се, че като те тръгнаха да протестират и тези, които пазят затворите и те нямали дрехи, искали високи заплати. Трябва да се погледне глобално върху сектор „Сигурност“. Правилно е, аз съм министър на вътрешните работи, и най-основно се интересувам и се боря за заплатите и въобще за мотивацията на полицаите и пожарникарите, които изпълняват такива функции. Това е моя задача и аз го правя. Всичко това трябва да остане разположено във времето“, смята Радев.

Леко не разбирам този протест, какво искат да кажат още. Може би, че те са го правили много пъти и някак си са оставали неудовлетворени, ако изразяват мнението на повечето в МВР. Имат такова право. Както ви казах с дрехите не е решавано толкова време, със заплатите ме убеждават, че не е решавано дълго. Моята молба е да погледнат от малко по-високо. Всички сме граждани на България, не сме граждани на МВР, няма такова понятие. Така че да внимават с протестите, всеки има право да прави каквото реши. Те имат право на протести, не на стачки“, предупреди министърът на вътрешните работи.

Относно обстановката в Самоков след проливните дъждове, Радев обясни, че положението е било страшно, но от сутринта вече не е така. „Улегна тази рекичка, уж малка, която гледахме, че беше излязла. Има отнесени настилки, които са над малките мостчета. Това е малката улица, който е ходил в Самоков, знае, че има една голяма река. Това е малката рекичка. Има наводнени къщи. Помагаме и пожарната е там“, обясни вътрешният министър.

Кметът също постоянно давал изявления и информирал постоянно обществеността. Радев оцени това като много важно, за да знаят хората какво прави държавата за тях, където може. „Всеки да направи необходимото да си застрахова жилището. Това не е ангажимент на държавата. Да спрем с питането какво прави държавата. Държавата видяхте направи превенция, съобщи на всички областни управители. Докато минаваха дъждовете всичко следяхме. Това е направено. Перфектно работеха всички и давахме информация да знаят хората към кого да се обърнат. Кметовете има местни щабове, което е много добре“, заяви още Валентин Радев.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари