Валентин Радев: Ако синдикатите ни притискат, аз ще правя обратното

0
Има един проблем, в момента даваме зимни дрехи, а летните сме ги позабравили
Има един проблем, в момента даваме зимни дрехи, а летните сме ги позабравили Снимка: БГНЕС

"Синдикатите да не ни притискат – ако го правят и аз ще правя обратното."

Това каза пред журналисти след заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред министърът на вътрешните работи Валентин Радев, предаде Агенция „Фокус“.

„Ако разбираме под проблем с униформите това да облечем последния пожарникар или полицай или служещ в МВР по най-модерния начин и с най-добрата униформа, сигурно винаги ще има такива проблеми. Считам, че такъв проблем няма. Дрехите, които им се полагаха, знаете, че складовете са пълни. Да, има един проблем, че даваме и зимни дрехи в момента, а летните сме ги позабравили. Да, но върнахме поръчката, тъй като имаше несъответствия. Това е проблемът. Договорите се изпълняват регулярно, складовете са пълни и някои ходиха и заснеха това“, коментира Радев.

По думите му там проблем няма. „Виждате, че синдикатите не говорят за това. Сутринта синдикатите говореха за специализираното облекло. Да, може би няма за всички, но лично съм присъствал и съм видял хора с такова. Винаги може да се иска повече и аз тук съм съгласен с тях. Доколкото разбрах, са обявили, че ще има протести винаги по празниците, което не знам какво значи и защо са го решили. През цялото време говорихме и се разбирахме и накрая един от синдикатите стана и каза, че на празника на МВР ще протестират. Нека го правят колкото си искат, но аз считам, че там диалог има. Моля ги да не ни притискат и ако го правят, аз ще правя обратното“, допълни той.

Според него, където имат слабости, чуват от тях и се поправят. „Не виждам те да са казали нещо, което да не сме поправили, включително и промени в закон“, каза още Валентин Радев

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари