Васил Гарнизов: Бойко Борисов използва тактиката да се прави на умряла лисица

1
Според социалният антрополог​ бившият премиер не иска да бъде демонизиран
Според социалният антрополог​ бившият премиер не иска да бъде демонизиран Видео: bTV

Според социалният антрополог​ бившият премиер не иска да бъде демонизиран

Бойко Борисов използва тактиката да се прави на умряла лисица. Това коментира социалният антрополог Васил Гарнизов пред bTV.

"Хвали косвено президента и пряко неговите решения. Това е знак, че нещо става. Той преди 3 седмици в едно интервю каза: Може и втори да сме. Започна да си подготвя място, което значи - не е задължително да сме първи, но няма да позволя да съм изместен и демонизиран. Показва, че има среди около президента и противниците на Борисов, които са склонни да не е изместен напълно бившият премиер“, смята Гарнизов.

Той коментира и състава на служебния кабинет и освобождаването от длъжност на административният секретар на МВР Бойко Славчев.

Правилно е да се чете служебното правителство като послание на Радев към обществото - Искаме да вземем някакъв контрол на МВР чрез Бойко Рашков, който познава системата и да ограничи предварителното купуване на гласове. Минава и посланието, че личното деяния на Борисов ще се гледат под голяма лупа“, каза Гарнизов.

Според него е ясно, че няма да се пипа енергетиката, защото е избран човек на статуквото в система. Той смята и че във външната политика също е избран министър, който е „дялан камък“ и вероятно по оста Българи-Русия няма да се задълбочават проблемите от последните скандали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От една страна всичко е наред, но аз съм от другата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук