Въпросът за следващия премиер обсеби новия парламент

1
Заявката на ГЕРБ да предложи бившия външен министър Даниел Митов не се приема сериозно от останалите политически сили
Заявката на ГЕРБ да предложи бившия външен министър Даниел Митов не се приема сериозно от останалите политически сили Снимка: БГНЕС

Депутатите от 45-то Народно събрание се събраха на първото си заседание

Темата кой ще бъде следващият министър-председател доминира откриването на новото 45-о Народно събрание.

Първото заседание започна в 9.00 часа в старата сграда на парламента на пл. „Народно събрание“ № 2.

Заявката на ГЕРБ да предложи бившия външен министър Даниел Митов не се приема сериозно от останалите политически сили. Иво Мирчев от „Демократична България” направо определи кандидатурата му като нелепа. Самият Митов обаче заяви пред медиите, че се чувства подготвен за поста.

"Ще поканим на консултации политическите сили, които смятаме, че може да ни подкрепят. Предложили сме състав и структура на правителството, средносрочна и дългосрочна програма. Длъжни сме да положим всички усилия да поемем отговорност да бъдем първа политическа сила", коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред БГНЕС.

От „Изправи се! Мутри вън!“ смятат, че партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" трябва да излъчи премиер. „След 12 години издевателства над парламентаризма политическа партия ГЕРБ няма да получи никаква подкрепа, освен своята собствена“, обяви депутатът от коалицията Татяна Дончева, която ще бъде предложена за зам.-председател на парламента.

Очаква се изявления да направят представители на 6-те парламентарни политически сили. След това ще бъде избран председател на 45-ото народно събрание. Той ще поеме ръководството на заседанието и ще произнесе слово. Засега е известно, че ГЕРБ ще предложат за председател Цвета Караянчева, която оглавяваше и предния парламент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари