Въоръжени мъже са окупирали манастир в Косово

0
Близо 30 въоръжени мъже са се укрепили в светата обител и стрелят по полицията
Близо 30 въоръжени мъже са се укрепили в светата обител и стрелят по полицията Снимка: АП / БТА

Близо 30 въоръжени мъже са се укрепили в светата обител и стрелят по полицията

Около 30 въоръжени мъже се крият в манастир в Северно Косово, след като рано тази сутрин избухна сериозно напрежение в района, беше убит полицай, а негов колега - ранен.

Това съобщи премиерът на Косово Албин Курти, който показа и снимки на въоръжените мъже в двора на манастир, в района, където избухна напрежение след смъртта на полицая, предаде "Ефимерида", цитиран от "24 ЧАСА".

Премиерът Курти съобщи, че около 30 въоръжени мъже са се укрепили и продължават да стрелят по полицията и също така твърди, че това е организирана група от професионалисти, които носят военни униформи и имат тежко въоръжение.

„Тази ситуация не може да бъде толерирана, те дойдоха да се бият и да дестабилизират Косово, а ние се борим срещу тях, защитавайки закона, което е наше задължение. Ние трябва да прилагаме закона, но най-лесно и бързо би било те да се предадат“, каза Албин Курти на пресконференция.

Епархията на Рашка и Призренис потвърди, че въоръжени маскирани мъже са нахлули в манастира, без да споменават кои са нападателите и е особено обезпокоена, защото група въоръжени маскирани мъже са пробили заключената порта на манастира и са влезли в двора на манастира с бронирана кола .

В момента в манастира в с. Баинско има група от петдесет вярващи от Нови Сад, които се опасяват за безопасността си заради въоръжените инциденти, се казва в съобщението на епархията. На снимките, които Курти показа се виждат маскирани, униформени хора и автомобили без номера.

Полицай беше убит, а друг ранен при престрелка край населеното предимно със сърби село Баинско в Северно Косово, което предизвика ново напрежение.

Според официалното съобщение в ранните часове на неделя патрул на граничната полиция на Косово е забелязал, че два камиона без регистрационни номера са поставени вертикално на път, водещ към село Баинско.

Той извикал подкрепления и когато те пристигнали, но три патрулни коли били атакувани с пушки и гранати от посоката на селото. Последва престрелка, при която двама полицаи бяха ранени, единият от които почина малко след това, се казва в официалното съобщение.

Косовският премиер Албин Курти нарече въоръжената атака срещу полицията терористичен акт и обвини "престъпни групи, контролирани от Белград".

Президентът на Косово Виоса Османи се завръща бързо от Ню Йорк, където участва в Общото събрание на ООН.

Османи в публикация в социалните мрежи също обвини "сръбските престъпни групи" за смъртта на полицая и твърди, че те "имат политическата, финансова и логистична подкрепа на официален Белград".

От тази сутрин косовските власти затвориха всички гранични пунктове на север, водещи към Сърбия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    до 2
    Кво чакаш, че не ги изтребиш, или си юнак само на дивана?!?
  • -5
    2
    Оркоебач
    Избийте до крак сръбските болшевишки прасета слуги на мАцква !
  • 1
    1
    Мнение
    Сърбите стават,българските гащници са льльовци и пиянки и наркомани.Евала.....додеяло им е....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари