Ваня Григорова: Заявките за съкращаване на чиновници са лъжа

2
Всъщност има недостиг на кадри в администрацията, твърди икономическият съветник към КТ „Подкрепа“
Всъщност има недостиг на кадри в администрацията, твърди икономическият съветник към КТ „Подкрепа“ Снимка: БГНЕС

Всъщност има недостиг на кадри в администрацията, твърди икономическият съветник към КТ „Подкрепа“ 

Обявеното намерение за съкращение на 30 хиляди души от държавната администрация от Асен Василев от "Продължаваме промяната" е невъзможно за изпълнение.

Това коментира за Радио Стара Загора икономическият съветник към КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова. По думите ѝ всъщност има недостиг на кадри в администрацията, като даде пример, че 400 трудови инспектори следят за изрядността на над 400 хил. фирми в страната.

"Г-н Василев лъже, че ще се съкратят 30 хил. души, просто защото не може. Не може да се увеличават броя на министерствата и да се намалява администрацията. Лъжа е, че 30 хил. души са 15% от администрацията. Това означава, че трябва да наброява 200 хил. души. Заетите щатни бройки в администрацията за 2020 г. са 131 463 и това е както на национално ниво държавна администрация, така и в общинските власти, т.е не може да направи това съкращение, което анонсира", каза Ваня Григорова.

Тя обясни, че тези намерения ще бъдат обсъдени с членовете на съответните синдикати и ако те изразят намерения за протести, ще ги подкрепят.

Според Ваня Григорова има по-належащи проблеми за администрацията, като нуждата от промени в заплащането, начина на атестацията на държавните служители и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари