Валери Симеонов: Изборите ще бъдат спечелени с мнозинство от ГЕРБ

0
Видеонаблюдението при преброяването е капан, гласуването по пощата е екзотична мярка
Видеонаблюдението при преброяването е капан, гласуването по пощата е екзотична мярка Видео: NOVA

Видеонаблюдението при преброяването е капан, гласуването по пощата е екзотична мярка

"Изборите най-вероятно ще бъдат спечелени с доста сериозно мнозинство от ГЕРБ, защото до 4 април да гласуват отидат организираните ядра, а най-добре организирани са ГЕРБ и ДПС".

Това каза лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов в интервю за предаването „Здравей, България“ по NOVA.

Видеонаблюдението при преброяването е другият капан. Доста плоски такива капани залагат президентът и извънпарламентарните партии. Няма да се съгласим в тях да попадне управлението и нашата политическа сила – „Обединени патриоти“. Трябва да се монтират камери, в чиито обхват да бъде само масата, на която се извършва преброяването. Това трябва да се извърши от фирма, а няма време за обществена поръчка. Когато се сложат камерите, веднага ще изскочи някой лумпен, който ще каже, че тези камери са броели кой отива да гласува и кой – не. Как ще докажем, че тези камери не са били включени през целия ден? Може да няма никаква манипулация, но работите не са толкова прости, включително и имунизационните мерки. Въобще не е коректно от страна на президента предварително да предопределя, че било изтървано времето и институциите се били сринали“, посочи той.

В секциите обикновено няколко от членовете се разпределят при броенето. Те са с представители на парламентарните партии. Това е първата гаранци1, че много трудно може да има манипулации. Има много НПО-та, които също се допускат в помещението и извършват контрол. Не бива да подлагаме всичко на неоснователни съмнения, защото в механизма за провеждане на изборите са заложени многопартийността и вътрешния контрол. Трябва да купиш всички секции, за да промениш резултата“, заяви Симеонов.

И да се направи ротация на шефовете на полицията, няма да се постигне почти нищо. Не е особено състоятелно такова предложение. Манипулации е имало и ще има. Те се извършват по няколко линии, но основно се обработката на избирателя се прави преди влизането на избирателя в секцията. Избирателят е манипулиран поще преди да влезе, а манипулациите в секциите са много малко. Това не трябва да се отъждествява със сгрешените протоколи. Важно е резултатът от гласуването за отделните партии да не е сбъркан“, посочи Симеонов.

Ние сме отворени за обединение с всички патриотични формации, но изборите най-вероятно при определената дата от президента, ще бъдат спечелени с доста сериозно мнозинство от ГЕРБ. Имам чувството, че президентът играе с премиера. Може би му се отблагодарява, защото ГЕРБ го уважиха на консултациите. За мен играят комбина, защото на 4 април хората няма още да са преодолели страха, няма да има достатъчно ваксинирани и възрастните хора няма да отидат до секциите, а ще отидат добре организираните ядра, а най-добре организирани са ГЕРБ и ДПС“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари