ГЕРБ се извъртяха за туристическите ваучери

0
​Договорихме се, а сега това се изопачава в нещо неработещо, оплака се лидерът на НФСБ Валери Симеонов
​Договорихме се, а сега това се изопачава в нещо неработещо, оплака се лидерът на НФСБ Валери Симеонов Снимка: БГНЕС

ГЕРБ са се отметнали от обещанието, дадено на коалиционните им партньори от НФСБ, да подкрепят въвеждането на туристически ваучери за всички, които са ангажирани в борбата с коронавируса.

От това се оплака лидерът на НФСБ Валери Симеонов след заседание на парламентарната правна комисия, на която е била разгледана неговата инициатива.

Шокираща за мен е променената позиция на ГЕРБ по отношение на ваучерите! Те изцяло са отхвърлили нашето предложение, въпреки че беше съгласувано на политически съвет с Бойко Борисов и на коалиционен съвет в парламента. Сега се предлага един текст от ГЕРБ, който обслужва само държавните служители да отидат в държавни бази. Те и сега имат това право. Медицинските работници да отидат в базите за почивка на министерство на здравеопазването. Тези от вътрешното министерство – в базите на МВР. Този закон е безсмислен и абсурден. Те и сега го имат това право“, коментира Симеонов, цитиран от БГНЕС.

Той гневно допълни: „Със същата логика те биха могли да предложат работното облекло, което раздава всяко министерство на своите служители, да бъде регламентирано със закон и с ваучери – пълни глупости! Отбиване на номера!

Оказа се, че премиерът Борисов, с когото Симеонов се е договорил, не му вдигал телефона. Водачът на НФСБ обяви, че ще търси обяснение от коалиционния си партньор: „Как може да се договаряме, аз излизам след заседанието на политическия съвет и обявявам, че ще има ваучери, а цялото това нещо се трансформира и изопачава в един вариант, който не работи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари