Валентин Попов: МВР е под прицел от доста време

0
Май само за глобалното затопляне още не са ни обвинили
Май само за глобалното затопляне още не са ни обвинили Снимка: БНТ

Май само за глобалното затопляне още не са ни обвинили

МВР е под прицел от много време насам, доста често. Май само за глобалното затопляне още не са ни обвинили. Това каза в "Денят започва" по БНТ Валентин Попов - председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР по повод критиките към силовите структури заради реакцията при протеста срещу БФС.

"Може би трябваше вече да сме свикнали, но с това не се свиква. Ние сме вечният заподозрян, вечният виновен, каквото и да става в държавата", категоричен е Попов.

"По-лошото в такива ситуации е избързването да се посочи виновният, което е вредно, контрапродуктивно. Според нас колегите си свършиха перфектно работата в тази наистина крайно неприятна вечер. Оттук нататък, ако по време на тези действия на колегите е имало превишаване на правомощия, има законово установен ред да се провери това ли или не. Политици обаче не са тези, които правят проверката", каза Попов.

Той коментира и обвиненията за полицейско насилие миналия четвъртък по време на протеста срещу БФС.

"Над 30 са пострадалите полицаи, а пострадалите граждани под 30. Ако полицията беше употребила наистина насилие, съотношението нямаше да е такова", смята председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Отегчен
    В момента всяко по-голямо мероприятие на МВР се снима от оператори на МВР. Лицевото разпознаване е елементарно и достъпно. Минава протеста, утихна, хайде на следващия ден започни да привикваш един по един вандалите. Повдигни им обвинения, осъди ги, прати ги в затвора. НО, да налагаш ти с палките както ти падне, да разбиваш глави и избиваш зъби, да риташ паднал, да нахълтваш в заведение, е НЕ ТАКА! Сега хората с право са настръхнали и очакват много полицаи да се сдобият с "осъждан" в досието си.
  • 2
    1
    !@#$
    Абе демагог, добре че вече всеки има телефон и ви снима свинщините. Как налагате хора в гръб, как биете хора с вдигнати ръце, как ритате паднал човек! Ама на това не му се вика насилие, а?! Ей, по леко с тия простите изказвания, че само гражданска война ни трябва сега ....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари