Росен Йорданов: Група от полицаи може да се е поувлякла да прилага прекомерна сила

0
Криминалният психолог смята, че в МВР има груба политическа намеса
Криминалният психолог смята, че в МВР има груба политическа намеса Видео: NOVA

Криминалният психолог смята, че в МВР има груба политическа намеса

Подозирам, че по-детайлно разследване ще установи връзка с конкретни хора-провокатори на протеста. Те не са от София, а са дошли тук като фенове и полицаи. Може да се установи доза умисъл. Група от пловдивски полицаи може да се е поувлякла да прилага прекомерна сила. Това каза за "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA криминалният психолог Росен Йорданов.

"Полицаите, които си вършиха добре работата на протеста на феновете, действаха по-решително и по-адекватно. В случая една професионална ситуация се интерпретира политически. Има огромна разлика между различните видове фенове. Защо протестът трябваше да бъде на място, което по-трудно за охрана? Има паркова среда и малки улички, които трудно се охраняват", смята той.

По думите му е изключително нелепо народът и полицията да се противопоставят. "Сред органите на реда има хепи соц атмосфера, има и служители, които не знаят какво правят там. При предните протести полицията бе поставена на унизително ниво. Има неизлекувана отмъстителна нагласа, вероятно някои полицаи са се поразпуснали. Това е недопустимо. В МВР нещата са зле - анахронична и непривлекателна институция. Във ведомството има груба политическа намеса. 1/3 от административните и помощни структури могат да бъдат закрити", коментира Йорданов.

Психологът е работил с главния секретар Живко Коцев във великотърновскатата дирекция на МВР. "Тя беше на последно място по разкриваемост, когато я пое, а когато я сдаде - на първо място", разкри той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    до 4
    В целия нормален свят ако полицай избие зъби на човек с вдигнати ръце, директно заминава в затвора.
  • 0
    4
    Възмутен
    Стига с глуости. В целият нормален свят органите на реда, вкл. и полицаите могат да използват сила за да въдворят ред. Всички видяхме по телевизиите какво правеха и безчинстваха хулиганите. Едно е мирен протест, друго е това, което беше и стана късния следобед и вечерта на 16 ноември. Вандалщина, която основна цел беше да провокира полицаите.
  • 2
    3
    Ко?
    Поувлеки се полицаите, а? То и със серийните убийци е така. Поувличат се
  • 4
    2
    хахахахах
    да им имам увлеченията
  • 6
    1
    нунчо
    Мутрата политизира МВР терзиев и маринов са депутати от гребовете след като са били шефове в МВР всеки го знае
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари