Валентин Попов: По границите ни се командироват полицаи, които не са подготвени

0
Председателят на синдиката на МВР обясни, че там има райони, в които няма дори радиовръзка
Председателят на синдиката на МВР обясни, че там има райони, в които няма дори радиовръзка Видео: NOVA

Председателят на синдиката на МВР обясни, че там има райони, в които няма дори радиовръзка

По границите ни се командироват полицаи, които не са подготвени за работата там. Това заяви Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите на МВР в ефира на „Здравей, България" по NOVA.

Човекът може да е най-добрият районен инспектор или най-добрия патрулен полицай в София. Това не означава, че е подготвен да се сблъска с нещата, които го очакват при граничното наблюдение”, поясни Попов.

Според него трябва да се назначават нови служители, да се обучават и да се изпращат по застрашените участъци на границите. Той обясни, че край границата има райони, в които няма дори радиовръзка.

В такива ситуации патрул от двама души, изправен срещу 20, 30 или 50 мигранти, просто да не е в състояние да извика подкрепление”, каза още представителят на служителите на МВР.

Важно е какви мерки ще вземат от Вътрешното министерство, за да се сведат до минимум подобни инциденти, смята той.

Съмнявам се, че от другата страна на границата съответните служби са в неведение какво се случва”, заключи Попов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Абсолютната истина е!
    Трагедията е видим резултат от решенията на Некадърни и Некомпетентни тъпунгери, командировали редовите полицаи на границата ни. Никой ли от тия ръководни малоумници не си взеха поука от кървавата касапница в Ирак - случилото се с българската военна база "Индия"?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари