Ваксина срещу COVID-19 даде незадоволителни резултати

0
Изпитването на австралийска ваксина също беше прекратено, защото участници в експерименталното лечение са дали фалшиво-положителни резултати за ХИВ
Изпитването на австралийска ваксина също беше прекратено, защото участници в експерименталното лечение са дали фалшиво-положителни резултати за ХИВ Видео: БНТ

Франция е поредната държава, която затяга карантинните мерки, въпреки наближаващите празници. Германия също обмисля подобен ход. Поредната ваксина срещу COVID-19 - на "Санофи" и "Глаксо Смит Клайн" показа незадоволителни резултати

Вместо строга карантина - вечерен час във Франция. Причина за това е, че според френските власти, броят на заразените с COVID-19 не намалява с желаното темпо, обобщава БНТ.

"Следващият вторник - 15 декември, както беше обявено, започва нова фаза от карантинния план, но мерките ще бъдат по-строги от предвиденото. Първо - местата, които бяхме планирали да отворим, ще останат затворени още три седмици. Няма условия те да заработят", заяви премиерът Жан Кастекс.

Французите ще могат да се движат свободно между 6.00 ч. сутринта и 20.00 ч. вечерта. За Бъдни вечер вечерният час ще бъде вдигнат, но на 31-ви декември ще бъде в сила. Всички културни институции - като театри и музеи, ще остана затворени.

Затягане на мерките обмисля и Германия - сред идеите са затваряне на магазини и удължаване на коледната ваканция на учениците. Въпреки незадоволителните резултати от ваксината на компаниите "Санофи" и "Глаксо смит клайн", те ще продължат работа. Следващото изпитване на препарата ще започне през февруари догодина.

Изпитването на австралийска ваксина също беше прекратено, защото участници в експерименталното лечение са дали фалшиво-положителни резултати за ХИВ.

Отвъд Океана - експертен екип към Агенцията за контрол на храните и лекарствата посъветва здравните власти да дадат зелена светлина на ваксината на "Пфайзер-БайонТех".

"Ще вземем предвид чутото от експертния панел, когато Агенцията взема решение - не само за временното разрешение за използване, но и при издаването на лиценз за продукта", заяви Марион Грубер, директор на дирекция "Ваксини - проучване и преглед".

Днес или утре се очаква окончателното решение. Препаратът вече е одобрен от Великобритания, Канада, Бахрейн и Саудитска Арабия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари