В Русе се очакват бюлетините за вота в неделя

0
Днес продължава и демонстрационното пробно машинно гласуване в кварталите „Средна кула“ и „Долапите“
Днес продължава и демонстрационното пробно машинно гласуване в кварталите „Средна кула“ и „Долапите“ Снимка: БГНЕС / Архив

Днес около 15.00 часа в Областна администрация – Русе ще пристигнат 209 000 бюлетини за предстоящия на 11 юли вот за народни представители

Заедно с бюлетините ще бъдат получени и други изборни книжа, които предстои да бъдат разпределени на осемте общини в областта в максимално кратки срокове. Тяхната сигурност ще бъде обезпечена с денонощна полицейска охрана.

Припомняме, че изборите тази неделя ще се проведат изцяло машинно в секциите с над 300 избиратели. За Русе те са 292, като в някои от секциите най-вероятно ще има и по две машини. Хартиените бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души, а в останалите при възникване на софтуерен проблем с електронните устройства, гласуването ще продължи с хартиени бюлетини. В подвижните секции, както и в тези за избиратели, поставени под задължителна карантина или изолация, ако има такива, ще се гласува с хартиени бюлетини.

Днес продължава и демонстрационното пробно машинно гласуване в кварталите „Средна кула“ и „Долапите“. Жителите на двете населени места ще имат възможност да се запознаят с новата система за упражняване правото си на глас съответно от 09.00 и от 10.30 часа. Продължават и обученията на членовете на секционните избирателни комисии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари