В Русе борят зависимостите със спорт

1
Спортен клуб „Кану-каяк Дунав” се е заел с тази задача
Спортен клуб „Кану-каяк Дунав” се е заел с тази задача Видео: БНТ Русе

Възможно ли е чрез спортуване сред природата младежите да избегнат зависимостите.

Спортен клуб „Кану-каяк Дунав” се е заел с тази задача. Вече 80 младежи имат ново хоби и усилено тренират гребане на езерото в село Николово. Инициативата набира все повече последователи, предава БНТ Русе.

Проектът стартирал през лятото и организаторите намерили своите възпитаници буквално на спортните площадки и улиците в 12 малки населени места. Повече от 80 деца вече имат ново увлечение.

Михаил Милчев – ръководител на проект: “Да ги привлечем към упражняването на не спорт, а хобито кану-каяк. Да имат занимание през свободното си време и най-вече да ги изведем от една по-рискова среда.”

С младежите работи психолог. Вече са преминали и практическо обучение. Наети са 9 лодки и два падъл борда. Организаторите са категорични, че младежите пожелали да практикуват кану-каяк не са със зависимости. Но са наясно, че и при компютърните игри и в спорта адреналинът е висок.

Георги Демирев – председател на Спортен клуб „Кану-Каяк Дунав": “Когато те усетят, че в спорта сред природата получават по друг начин това ниво на адреналин и на емоция от които те имат нужда мисля, че се получава точно формула, която за в бъдеще можем да ползваме.”

Единственото условие, което организаторите поставили на желаещите било те да не са спортисти. Предстои да поканят в обучението и деца с увреждания.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари