В повече от 50 страни възпитаници на РУ честват 24 май

0
250 чуждестранни студенти трупат знания в момента в Русенския университет, наградиха 40 от тях за отличен успех
250 чуждестранни студенти трупат знания в момента в Русенския университет, наградиха 40 от тях за отличен успех Видео: БНТ

В над 50 страни по света възпитаници на Русенския университет честват 24 май.

В навечерието на празника академичното ръководство на висшето учебно заведение награди 40 чуждестранни студенти за отличното им представяне през годината.

250 чуждестранни студенти трупат знания в момента в Русенския университет, а най-желаната специалност е „Кинезитерапия”. Успехът на повечето е много по-добър от българските им колеги, не крие проф. Красимир Мартев, който се занимава с обучението им.

Проф. Красимир Мартев – директор на Дирекция „Чуждестранни студенти”: "Едно е да учиш на майчин език, друго е на чужд и да си сред най-добрите.”

23-годишният Усман Хан от Индия учи компютърни технологии в университета. Преди две години избира висшето училище, след като попада на добри отзиви за него в интернет. Вече окончателно е решил да замени родния Ню Делхи с Русе, където се надява да започне работа.

Усман Хан – студент от Индия: "Защото аз вече съм оборудван по този стил на живот. Гледам как хората ползват технологии, ще ми е по-лесно, отколкото в Индия. Тук има повече чистота, там въздухът е много мръсен.”

Чуждестранни студенти се обучават в Русенския университет от 1954 година. Първите пристигнали младежи са от Албания и Корея. Оттогава броят им не спира да расте и в момента в учебното заведение се обучават студенти от 18 държави.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари