Започва обучение по изкуствен интелект в Русенския университет

0
Изкуственият интелект е една от най-бързо развиващите се научни области
Изкуственият интелект е една от най-бързо развиващите се научни области Видео: Кис 13

В Русенския университет започва обучение по изкуствен интелект

Това става по европейски проект с участието на университети от 4 страни. Целта е да стартира онлайн подготовка на магистри в една от най-бързо развиващите се научни области, информира Кис 13.

В изпълнение на проекта са съставени две учебни програми на дисциплини, които са пряко свързани с изкуствения интелект. Обсъжда се и възможността за обмен на студенти по програмата Еразъм+ за обучение в областта на изкуствения интелект.

Изкуственият интелект е една от най-бързо развиващите се научни области.

Участието на Русенския университет в европейски проект в областта на изкуствения интелект е голямо признание за неговия научен потенциал, заяви ректорът акад. Христо Белоев.

В създаденото наскоро в Русенския университет "Образователно пространство на бъдещето" се планира използване на изкуствения интелект не само като обект на изучаване, но и като средство за обучение.

Вижте повече подробности във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари