В Косово приветстват англичаните: Добре дошли, братя!

1

След като националният отбор по футбол на Англия преживя кошмарно гостуване в София, което премина под сянката на расизма, в Косово избраниците на Гарет Саутгейт бяха посрещнати изключително радушно.

На централния площад в Прищина беше закачена неонова табела с надпис: "Добре дошли, братя!" и снимка на Рахим Стърлинг, сподели bTV.

По улиците също изобилства от плакати, закачени на сградите, които приветстват футболистите от Острова. Хаштагът на УЕФА против расизма #equalgame също е често срещан в банерите, които са поставени на балкони и фасади.

В акцията по топло посрещане на англичаните се включиха ресторанти и кафенета в центъра, като в тях се срещата банери против расизма.

"Това е наистина много топло посрещане. Мисля, че този мач е истински празник за Косово. Жалко, че не успяха да се класират за финалите. За играчите на Косово няма никакво напрежение в момента и съм сигурен, че ще направят силно представяне. Те имат възможността да направят исторически резултат и съм сигурен, че ще ни посрещнат по брилянтен начин", сподели селекционерът на Англия Гарет Саутгейт.

Дни преди пристигането на англичаните в Косово, председателят на местната федерация заяви, че в Прищина атмосферата не е като в София и Прага. След мачовете там англичаните и феновете им се оплакаха от расизъм.

Мачът между Косово и Англия е днес (17 ноември) в 19:00 ч. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари