В кои градове затягат мерките от днес

2
Учениците от 5 до 12 клас минават в онлайн среда в София, Бургас, Шумен и Благоевград
Учениците от 5 до 12 клас минават в онлайн среда в София, Бургас, Шумен и Благоевград Видео: Bulgaria ON AIR

В няколко области кризисните щабове вече решиха да затегнат мерките

Спиране на плановия прием или разкриване на още интензивни легла подготвят лекарите в София, Плевен, Бургас, Сливен, Ямбол, Благоевград, Пловдив и Кърджали, предава BulgariaOnAir

В столицата ще има затягане на мерките. Учениците от 5 до 12 клас минават в онлайн среда в София, Бургас, Шумен и Благоевград. А ресторанти, заведения и казината ще затварят с час по-рано в София, Шумен и Благоевград.

Ответната реакция на бизнеса не закъсня.

"Тези бройки по никакъв начин не сме ги предизвикали ние. Както казахме и преди, и здравният министър го каза, със затваряне пандемията няма да се пребори", заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Според него, ако мерките са по места, а не със заповед за цялата страна, бизнесът не може да се възползва от финансовите помощи.

Част от учителите обаче настояват затварянето на училищата да се случи максимално бързо.

"Вирусът се разпространява, дори и да има нужната дистанция и да се спазват мерките от гледна точка на маски. При положение, че помещенията не са добре вентилирани, рискът от заразяване в класните стаи е много голям", изтъкна Лилия Стоянова от "Учители за безопасно образование".

Здравният министър пристигна в Бургас, където подкрепи Регионалната здравна инспекция да затегне мерките. Според него принципът за въвеждане на локалните ограничения е единствения начин те да бъдат справедливи.

"Толкова либерални мерки никъде не е имало. И аз мисля, че с локалните действия, които трябва да приложат кметовете при червените зони, могат локално да ги прилагат и хората да живеят нормално", заяви премиерът Бойко Борисов.

Маски на открито най-вероятно ще бъдат отново задължителни за Плевен и Бургас, в Кюстендил мярката дала резултат и там ограничението пада.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари