Узрелите банани предотвратят рак и животозастрашаващи болести

2
Узрелите банани развиват тъмни петна по кората си
Узрелите банани развиват тъмни петна по кората си

Ако наистина харесвате банани, внимателно избирате най-здравите плодове.

Доста трудно е да се устои тези сладки и вкусни тропически плодове, но има едно специално нещо, с което трябва да бъдете наясно, когато купувате банани. Напълно узрелите банани съдържат вещество, известно като TNF, или туморонекротизиращ фактор, който има силата да се бори с анормални клетки. 

Узрелите банани развиват тъмни петна по кората си.

Колкото повече точки, които имат, по-високо усилващо действие върху имунитета имат. Бананите са доста популярни в Япония. Японски научни изследвания показват, че узрелите банани съдържат TNF който има силни противоракови свойства. TNF увеличава силата на имунната ви система.

Изследователите заключават, че приема на много узрели банани е чудесен начин да се предотвратят животозастрашаващи болести и рак. Силата на TNF зависи от зрелостта на плодовете, така че може да пожелаете да се огледате за напълно зрели плодове. Настъпват промени в съдържанието на хранителни вещества в плодовете, когато узряват. Докато бананите зреят, антиоксидантните им нива се повишават постепенно. В напълно узрелите банани с тъмни петна по кората, нишестето се превръща в обикновена захар, която е много по-лесна за храносмилане. Японски учени направиха проучване във връзка с ползите за здравето от различни зрели плодове, включително банани, грозде, ябълки, диня, ананас, круша и слива.

Проучването показа, че само узрелите банани, предоставят максимални ползи.

Те стимулират производството на бели кръвни клетки, повишаване на имунитета и произвеждат TNF. Специалистите препоръчват яденето на 1 или 2 банана на ден за повишаване на имунитета и да се борите с настинка, грип и други подобни. Бананите с много тъмни петна съдържат значително количество TNF-алфа и са 8 пъти по-здравословни от зелените, или пресни банани, без никакви петна, т.е. 8 пъти по- ефективни в подобряването на функцията на белите кръвни клетки. TNF е цитокин, или вещество, което се отделя от определени клетки на имунната система и има способността да въздейства върху други клетки. То работи невероятно, когато става въпрос за борба анормални клетки. Много изследвания са показали, че нивото на TNF индукцията се повишава значимо с броя на тъмните петна по кората непосредствено преди вътрешността да стане кафява. Бананите често се сравняват с химически имуностимулант, който се прилага интравенозно и ако наистина харесвате банани, внимателно изберете най- здравословните плодове

Източник: За Жената.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари