Уволнен полицай и кметски син e мъжът, пребил 95-годишната си баба

1
Иван Дачев се замесва в серия скандали и престъпления
Иван Дачев се замесва в серия скандали и престъпления

Иван Дачев се замесва в серия скандали и престъпления

Бившият полицай Иван Дачев е мъжът, който е пребил почти до смърт 95-годишната си баба.

Гена Кръстева е приета вчера в болница, в изключително тежко състояние. Тя е била в безсъзнание, с тежки травми по лицето и главата. Възрастната жена е настанена в УМБАЛ "Свети Георги" и е в кома. Заради преклонната ѝ възраст лекарите не знаят дали ще оцелее. Дачев , който е син на бившия кмет на община "Марица" Запрян Дачев, е задържан в ареста, информира Traffic News.

Възрастната жена е живяла в един апартамент с Иван Дачев, който пиел системно и играел хазарт. Внукът проявявал системна агресия към баба си, която поне според първоначалната информация до момента е била в сферата на вербални нападки и обиди. На 13 декември около 21:00 часа той се прибрал, отново пиян. Влязъл в стаята на баба си и между тях възникнал скандал. Започнал да я налага по главата, а след това я оставил безпомощна. На 14 вечерта той отново я пребил, този път още по-жестоко. Оставил я да лежи пребита и кървавена. На следващата сутрин, бабата била намерена от жена, която полагала грижи за нея.

Бабата била в много тежко състояние, със затворени очи, цялата ѝ уста била в кръв, блузата ѝ била цялата в кръв, а наоколо имало парцали с червена течност, която вероятно също е кръв.

Жената много се притеснила и попитала внука на какво се дължи състоянието на бабата. Той хладнокръвно отговорил, че била паднала от леглото, на което е спала. Тя обаче не повярвала на тази история, преоблякла бабата и се обадила на бърза помощ. Докато чакали бърза помощ, внукът повтарял, че нямало смисъл от викане на линейка, защото баба му искала да си умре вкъщи.

По случая са разпитани множество свидетели. Направено е освидетелстване със съгласието на внука на бабата. Той е задържан за 24 часа, а работното обвинение на прокуратурата срещу него е по член 128 НК за тежка телесна повреда, като в хода на разследването се събират доказателства за преквалифициране на обвинението - за домашно насилие срещу беззащитно лице. Възрастната жена е в болница с мозъчен хематом и е в кома.

До 2010 година Иван Дачев бе оперативен работник в Трето районно. След като служител на управлението извади серия нарушения и нелицеприятни данни за ръководството и част от привилегированите служители, последва прокурорска проверка и част от полицаите бяха уволнени дисциплинарно. Срещу Дачев имаше дисциплинарно производство, че е предупредил свидетел за текущо разследване. Също така негови колеги твърдяха, че съвместява полицейската работа с частен бизнес и отдава машини за кафе под наем. Баща му пък заяви, че уволнението на сина му е политически удар срещу него.

Запрян Дачев беше дългогодишен кмет на община "Марица". Снимка: 24 часа Пловдив онлайн

След като напуска редиците на МВР, Дачев се занима с "консултантска дейност". Каква обаче - никой не знае. Междувременно се замесва в серия скандали и престъпления. През 2019 г. Дачев е задържан в Трето районно, след получен сигнал за скандал на ул. "Васил Левски" в Кършияка. Той пътувал със автомобила си "Хюндай" и влязъл в спор с друг водач на пътя за предимство. Дачев настигнал другата кола, започнал да се движи паралелно с нея, отворил дясната врата и се опитал да блъсне с нея съседния автомобил. В близост се оказал патрул на КАТ, който извършвал регулярна проверка и другият водач, 45- годишен пловдивски архитект, помолил полицаите за съдействие. Спорът започнал от дребно пререкание на пътя, ескалирал до закани за саморазправа. Тъй като бил във видимо неадекватно състояние, катаджиите поискали да направят тест с дрегер и драг чек на Дачев, но той отказал. Ползвайки правата си по закон, с които е добре запознат като бивш служител на реда, отказал да отиде и на кръвна проба в болницата. Заяви на униформените, че е полицай. Той бил отведен в ареста, а срещу него е образувано бързо производство за хулиганство.

През 2020 година Иван Дачев бе едно от лицата на протестите в Пловдив, като се представяше за репресиран. Той бе лицето, което внасяше уведомленията за протестите всеки четвъртък и също така громеше статуквото в речи на площада. Междувременно се готвеше за триумфално завръщане в системата на МВР и саморазправа с всички, замесени в уволнението му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Роро
    Какъв изрод трябва да си за да пребиеш собствената си баба, и изобщо да посегнеш на възрастен човек? Такива трябва да се пържат на електрическия стол!
  • 13
    2
    Човек със собствено мнение
    И навярно отново ще се отърве от панделата! А е трябвало доста отдавна да е в нея, където е щял да си намери майстора
  • 17
    1
    Дамммм,
    Сещам се за една дума: генетичен БОКЛУК!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари